Karri Kivi uskoo NHL:stä alkaneen myrskyn heijastuvan jääkiekkoon ympäri maailman – "Isoimpia muutoksia urani aikana"

15:41
Huomenta Suomen Vilttiketju-osiossa keskusteltiin NHL-valmentajien metodeista nousseesta kohusta.

Pohjois-Amerikassa kuumaksi keskustelunaiheeksi nousseet jääkiekkoluotsien valmennusmetodit ja niissä tapahtuneet väärinkäytökset puhuttivat myös Huomenta Suomen Vilttiketjussa maanantaina. C Moren asiantuntija Karri Kivi uskoo vaikutuksien heijastuvan koko kiekkomaailmaan. 

Aihe nousi pinnalle NHL-menestysluotsi Mike Babcockin potkujen jälkeen, kun hänen valmennustyylistään alkoi ilmestyä paljastuksia. Tämän jälkeen myös Bill Petersia ja Marc Crawfordia kohtaan on esitetty syytöksiä henkisestä ja fyysisestä väkivallasta, ja Peters sai potkut Calgary Flamesin päävalmentajan paikalta. 

Yli 30 vuotta jääkiekon parissa toiminut Karri Kivi on seurannut keskustelua tarkasti. 

– Kyllä tämä tulee olemaan yksi isoimpia muutoksia oman jääkiekkourani aikana. Tämä muuttaa kulttuuria ylhäältä alaspäin. Se on selvää, että henkisen ja fyysisen väkivallan olisi pitänyt pysyä poissa jääkiekosta, Kivi aloittaa. 

– Paineet ovat olleet kovat, jos tällaiset fyysisen koskemattomuuden loukkaukset on aikoinaan jätetty nostamatta esille.

Suomessa ei vastaavanlaisia tapauksia ole ainakaan vielä tullut ilmi. Kivi nostaa esiin vuonna 2012 kohauttaneen episodin, jossa tuolloin Jokereissa pelannut Semir Ben-Amor hyökkäsi harjoitusottelussa HIFK:n Ville Peltosen kimppuun. 

Vaikka tapauksen näkyvin osa tapahtui jäällä pelaajien kesken, Kivi uskoo sen vaikuttaneen suomalaiseen jääkiekkokulttuurin isommassa mittakaavassa.  

– Se tapaus pysäytti kaikki. 

– Tällaiset yksittäiset tapaukset saattavat muuttaa suuntaa. Nämä Pohjois-Amerikan tapaukset tulevat nyt esille, ja niiden vaikutukset tulevat heijastumaan koko maailmaan, ei pelkästään sinne. Jopa junioripuolella ruvetaan kiinnittämään huomiota siihen, miten puhutaan ja esiinnytään, Kivi summaa.

Aiheesta olivat keskustelemassa myös Yellow Film & TV:n tuottaja Timo Kunnari ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Simo Tarvonen. Alla olevalla videolla NHL-pelaajat Joonas Donskoi ja Kasperi Kapanen kommentoivat valmentajien metodeista noussutta kohua. Kapanen pelasi Babcockin alaisuudessa. 

27:30
Joonas Donskoi ja Kasperi Kapanen kommentoivat NHL-valmentajien metodeista noussutta kohua.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja