NHL-valmentaja joutui uuden kohun keskiöön: menestysluotsin väkivaltainen käytös nousi esiin vuosien jälkeen

Stanley Cupin urallaan päävalmentajana voittanut jääkiekkovalmentaja Marc Crawford on siirretty syrjään Chicago Blackhawksin NHL-ryhmästä sen jälkeen, kun hänen aiemmat pahoinpitelytapauksensa nousivat esiin median kautta.

Blackhawks ilmoitti tutkivansa Crawfordia kohtaan esitetyt syytökset, jotka ovat tapahtuneet hänen entisissä seuroissaan.

Entinen NHL-kiekkoilija Sean Avery väitti tuolloin Los Angeles Kingsia valmentaneen Crawfordin potkaisseen häntä joulukuussa 2006 pelatussa ottelussa, koska Avery oli aiheuttanut murskatappiossa Nashville Predatorsia vastaan rangaistuksen tultuaan jäälle ylimääräisenä pelaajana.

– Hän ei käskenyt minua mennä istumaan sitä (jäähyä). Meille tehtiin maali, ja hän antoi minun tuntea sen, Avery kertoi valmentajan voimakkaasta potkusta New York Post -lehdelle viime viikonloppuna.

Vuosi sitten Barstool Sports -podcastille puhunut entinen NHL-puolustaja Brent Sopel puolestaan paljasti Crawfordin potkineen ja kuristaneen tämän oltua Vancouver Canucksin valmentajana niin ikään 2000-luvun alussa.

Colorado Avalanchen vuoden 1996 Stanley Cup -mestariksi valmentanut Crawford käytti Sopelin mukaan myös rankkaa ja halventavaa kieltä pelaajiaan kohtaan.

Myös entinen NHL-hyökkääjä Patrick O’Sullivan kertoi marraskuun lopun twiitissään kokeneensa ”kamalia asioita ensimmäisen NHL-valmentajansa taholta”. O’Sullivan ei nimennyt viestissään Crawfordia, mutta tämä toimi päävalmentajana Los Angelesissa hänen tulokaskaudellaan 2006-07.

Chicago Blackhawks ilmoitti maanantaina hyllyttävänsä Crawfordin tutkinnan ajaksi. Valmentaja oli sivussa, kun joukkue koki yön kierroksella 0-4-tappion St. Louis Bluesia vastaan.

Tapaus on jatkoa NHL:ssä esiin nousseelle keskustelulle valmentajien väärinkäytöksistä pelaajiaan kohtaan. Marraskuun lopussa Calgary Flames antoi potkut Bill Petersille tämän väkivaltaisen ja rasistisen käytöksen noustua esiin pelaajien kertomana.

Lue myös:

    Uusimmat