Raju video näyttää, miten NHL-valmentaja lyö Ville Leinoa – "Sitä ei olisi pitänyt tapahtua"

NHL-jääkiekkovalmentajien väärinkäytökset pelaajia kohtaan saavat lisää kierroksia. Tapetilla on nyt videokuvaa, jossa Peter Laviolette lyö Philadelphia Flyersissa takavuosina pelannutta Ville Leinoa.

Välikohtaus tapahtui helmikuussa 2011. Flyersin päävalmentajana toiminut Laviolette takoo videolla Leinoa kypärään.

Leino kommentoi itse tapausta ESPN:lle.

– Pelissä on paljon tunteita. Valmentajat tulistuvat ja asioita tapahtuu. En usko, että Peter yritti lyödä minua. Se näyttää videolla pahemmalta mitä se oli, Leino sanaili.

Leino ei sanojensa mukaan ollut ajatellut tapausta hetkeen, kunnes ystävä näytti hänelle pätkän eräänä päivänä. Leino muistelee Lavioletten pahoitelleen tekoaan.

– Peter oli todella intohimoinen ja tunteikas valmentaja. Se teki hänestä hyvän, mutta joskus tuollaisia asioita tapahtui.

– Joka tapauksessa, sitä ei olisi pitänyt tapahtua.

Nashville Predatorsia nykyisin luotsaavan Lavioletten kommentit on välittänyt eteenpäin Twitter-tilillään NHL-reportteri Adam Vingan. Laviolette kiisti väitteen siitä, että hänen tarkoituksenaan oli lyödä Leinoa päähän, vaikka hän videolla näin selkeästi tekee.

Laviolette kertoo, että hän oli tapahtuman aikaan pyytänyt aikalisää. Luotsin mukaan hänen kätensä lipesi vahingossa Leinon kypärään. Hän ei muista pyytäneensä Leinolta anteeksi.

– Yritin saada joukkueeni motivoituneeksi ja puristin nyrkkiä kädessäni. Näpäytin hänen kypäränsä takaosaa, eikä sitä ollut missään nimessä tarkoitettu fyysiseksi väärinkäytökseksi. En ole myöskään koskaan käyttänyt fyysistä väkivaltaa pelaajiin, Laviolette sanoi.

Leino pelasi viimeisen NHL-kautensa 2013–14 Buffalo Sabresissa ja lopetti uransa ruotsalaisessa Växjössä 2016–17.

Lue myös:

    Uusimmat