NHL-kohutapauksesta jälkijäristyksiä – Mike Babcockin luottomiestä syytetään rasismista

Jääkiekkoilija Akim Aliu syyttää NHL-seura Calgary Flamesin päävalmentajaa Bill Petersia rasismista

NHL-valmentajien käytös on noussut puheenaiheeksi Toronto Maple Leafsin annettua potkut Mike Babcockille. Viime viikolla tapahtuneen irtisanomisen jälkeen on tullut ilmi tapaus, jossa Babcock juonitteli häijysti tuolloin tulokaskauttaan pelanneen Mitch Marnerin kustannuksella selvittääkseen pelaajiensa työmoraalia. 

Nyt tikunnokkaan on joutunut yksi Babcockin lähipiiriin kuuluvista valmentajista, Flamesin Bill Peters. Nigerialaissyntyinen kanadalaispelaaja Akim Aliu pelasi Petersin alaisuudessa AHL-joukkue Rockford IceHogsissa kaudella 2009-2010. 

– En ole kovin yllättynyt Babcockiin liittyvistä tarinoista. Omena ei putoa kauas puusta, sillä hänen Calgaryn-suojattinsa syyllistyi samanlaisiin juttuihin. Hän käytti minusta N-sanaa useita kertoja pukuhuoneessa tulokaskaudellani, koska hän ei pitänyt musiikkimaustani, Aliu kirjoittaa Twitterissä ja lisää, että hän kapinoi valmentajan kohtelua vastaan. 

– Sen sijaan, että hän olisi korjannut tilanteen, hän kirjoitti kirjeen John McDonoughille (Chicago Blackhawksin puheenjohtaja) ja Stan Bowmanille (kiekkotoiminnan johtaja), jotta he lähettäisivät minut ECHL:ään. Olin tuolloin 20-vuotiaana tulokkaana 20 maalin vauhdissa, vaikka en saanut erikoistilannevastuuta, Aliu jatkaa.

Flamesin seurapomo Brad Treliving kommentoi Aliun syytöksiä lyhyesti maanantaina. 

– En ole vielä ehtinyt keskustella tästä aiheesta Billin tai seuraväen kanssa. Suhtaudumme näihin asioihin kuitenkin erittäin vakavasti. En kommentoi asiaa enempää ennen kuin olen keskustellut Billin kanssa, Treliving totesi Sportsnetin mukaan

Peters on valmentanut IceHogs-pestinsä jälkeen Babcockin apulaisena Detroit Red Wingsissä sekä vastuuroolissa Carolina Hurricanesissa ja Flamesissa. Hän on toiminut myös Kanadan maajoukkueessa, myös Babcockin tiimissä. 

Aliu, 30, on pelannut urallaan seitsemän NHL-ottelua Flamesissa. Pohjois-Amerikan aika on mennytkin suurimmalta osin AHL:ssä ja ECHL:ssä, minkä lisäksi hän on kiekkoillut SHL:ssä, KHL:ssä ja Slovakiassa. 

Lue myös:

    Uusimmat