Mainos

Kansanedustaja: Suojatien nimi uusiksi

Kokoomuksen kansanedustajan mielestä suojatie-sana ei ole enää kuvaava. Hän ehdottaa nimen muuttamista.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen ottaa Uuden Suomen blogissaan kantaa suojateiden turvallisuuteen. 

Heinonen viittaa kirjoituksessaan poliisin tehovalvonnan huolestuttaviin tuloksiin; kymmenessä päivässä suojatierikkeistä jaettiin sanktioita 150:lle autoilijalle. Lähes puolet tapauksista koskivat esteettömän kulun antamatta jättämistä suojatielle astuneelle.

– Yksikin onnettomuus suojateillä on liikaa ja anteeksiantamatonta ja siksi nyt on syytä valppauteen ja uuteen asenteeseen. Julkisuudessa on myös esitetty suojateiden määrän vähentämistä.

Heinosen mukaan ajatus suojateiden määrän vähentämisestä voi kuulostaa kummalliselta, mutta hän kehottaa pohtimaan asiaa:

– Tällöin jalankulkijat varoisivat enemmän ylittäessään tietä kohdasta, jossa ei ole suojateitä ja toisaalta autoilijat oppisivat kunnioittamaan suojateitä, jos niitä olisi vähemmän. Suojatiehen ei nimittäin tänä päivänä kannata eikä voi luottaa, eivätkä ne useinkaan ole nimensä veroisia. Suojateiden kun tulisi olla nimensä mukaan turvallisia paikkoja tien ylittämiseen.

Heinonen kertoo saaneensa ehdotuksen suojatien nimen muuttamisesta yksittäiseltä kansalaiselta.

– Suojatien nimi muutettaisiinkin tienylityspaikaksi. Nykyinen nimi kun antaa hyvin harhaanjohtavan ja epätodellista turvaa antavan mielikuvan. Monessa muussa maassa ja kielessä ei puhutakaan suojatiestä, vaan juuri tienylityspaikasta. Tätäkin kannattaa pohtia ja selvittää. Mutta senkin jälkeen isoin vastuu on meillä aikuisilla – me teemme lopulta sen turvallisen tienylityspaikan.

Lähde: Kansanedustaja Timo Heinosen blogi / Uusi Suomi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.