Kaipaatko arkeen enemmän aikaa? Kokeile näitä vinkkejä

Kukapa ei haluaisi vuorokauteen lisää aikaa? Joskus tunnit eivät tunnu millään riittävän edes arjen askareisiin. Kokeile yksinkertaisia kikkoja, joilla voit saada rutkasti enemmän vapaa-aikaa.

1. Unohda torkku

Jos tapanasi on aamuisin viivytellä heräämisen kanssa torkuttamalla, unohda moinen tapa. Torkuttaminen ei itseasiassa auta sinua yhtään: herätyskellon piippailessa et enää nuku syvää ja hyödyllistä unta. Sen sijaan hyppää ylös, käytä aika hyvän aamiaisen syöntiin ja suunnittele vaikkapa päivän askareita.

2. Valmistele tavarat

Aamukiireen liennyttämiseksi valmistele hiukan edeltävänä iltana. Jätä kaikki tärkeät tavarasi samaan paikkaan joka ilta. Avaimet, käsilaukku ja vaikkapa aurinkolasit lähtevät näin aamuisin mukaan ilman kummempia etsiskelyitä. Luo tavaroillesi pieni soppi vaikka eteisen pöydälle.

3. Suunnittele ateriat

Jos jaksat hiukan miettiä tulevan viikon ruokailuja, säästät aikaa ja energiaa reippaasti. Kun pohdit tarkemmin, mitä tulet syömään, voit yhdellä kauppareissulla hankkia kaikki raaka-aineet. Vältät näin viikon raskaat kaupparumbat.

4. Kokkaa pakkaseen

Jos haluat viikkoosi vielä lisää aikaa, tee ruokaa etukäteen valmiiksi jääkaappiin tai pakkaseen.  Näin saat valmiita aterioita tulevalle viikolle, jotka tarvittaessa vain lämmität.  

Lähde: 21st.com

Lue myös:

    Uusimmat