Kahdeksasta poliisista aloitettiin tutkinta Lontoossa – pilkkasivat törkeällä tavalla Katie Pricen kehitysvammaista Harvey-poikaa

Lontoossa kahdeksan poliisia on pidätetty tehtävistään rasistiseen ja seksistiseen WhatsApp-kirjoitteluun liittyvän tutkinnan takia. Brittilehtien mukaan poliisien epäillään kirjoitelleen törkeitä viestejä myös seurapiirijulkkis Katie Pricen kehitysvammaisesta pojasta.

Brittilehdet Daily Mail ja Mirror kertovat, että Britanniassa on aloitettu tutkinta kahdeksan poliisin toiminnasta. Syynä ovat heidän käymänsä WhatsApp-keskustelut, joissa he ovat suljetussa ryhmässä muun muassa pilkanneet törkeällä tavalla seurapiirijulkkis Katie Pricen kehitysvammaista poikaa.

Daily Mailin mukaan Bexleyheathin poliisiasemalla Lontoon kaakkoisosassa työskenteleviä poliiseja syytetään rasistisista ja seksistisistä vitseistä, tummaihoisen henkilön pilkkaamisesta sekä naispuolisen työntekijän kiusaamisesta. Lontoon poliisi on lehtien mukaan vahvistanut, että kaikki työskentelevät samalla poliisiasemalla ja heidät on pidätetty tehtävistään tutkinnan ajaksi.

Lehdelle puhunut lähde kertoo, että poliisit olivat kertoneet härskejä vitsejä ja lähetelleet kuvia tummaihoisista rikollisista WhatsApp-ryhmään, ja että he puhuivat törkeällä tavalla 19-vuotiaasta Harvey Pricesta.

– Siellä oli paljon viestejä hänestä. Ja nämä ovat ihmisiä, joiden pitäisi pitää huolta turvallisuudestamme, lähde kauhistelee.

19-vuotiaan Harveyn isä on trinidadtobagolainen entinen ammattijalkapalloilija Dwight Yorke. Yorke ei ole juuri ollut tekemisissä poikansa kanssa, vaan vastuun kehitysvammaisen Harveyn hoitamisesta on ottanut tämän äiti Katie Price.

Avoimesti autistisen poikansa tilanteesta vuosien mittaan puhunut Price kertoi keväällä julkaistussa dokumentissa, että lähes 190-senttisen ja yli 180 kiloa painavan pojan rauhoitteleminen on hänelle vaikeaa, jonka vuoksi Harvey oli muuttamassa hoitolaitokseen. 

Painonnousu johtuu Prader-Willin oireyhtymästä. Lisäksi Harvey on osin sokea ja hänellä on todettu autismin lisäksi myös ADHD. Price kertoi, että pojalla on lääkitys kahdesta syystä.

– Puolet vaikuttaa rauhoittavasti pojan käytökseen ja puolet pitävät hänet hengissä.

Price ei ole kommentoinut nyt ilmi tullutta tapausta brittilehdille, mutta jakoi Instagram-tilinsä Stories -osiossa torstaina kuvakaappauksen yhdestä aiheeseen liittyvästä uutisesta vihaisten emojien kera. 

Price on Mirrorin mukaan puhunut jo pidemmän aikaa julkisuudessa avoimesti siitä, kuinka Harvey on joutunut nettitrollien pilkan kohteeksi ja vaatinut toimia sen eteen, että nettikiusaamisesta voitaisiin antaa rangaistus tai että kiusaajien jäljille tulisi olla mahdollisuus päästä helpommin.

– Olen joutunut näkemään, kuinka Harveya on kiusattu ja vähätelty vammaisuutensa ja ihonvärinsä takia siitä asti, kun hän oli pieni poika. Nyt hän on 18-vuotias ja saa tuntemattomilta ihmisiltä osakseen kohtelua, joka on julmaa ja epäreilua. Se särkee sydämeni, Price sanoi maaliskuussa.

Lähteet: Daily Mail, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja