Juo lasi vettä ennen ruokailua – kolme syytä, miksi se kannattaa!

Vedenjuonti on helppo ja ilmainen kikka, jolla edistät hyvinvointiasi. Lue kolme syytä, miksi sinun kannattaa juoda lasi vettä ennen jokaista ateriaa!

Säännöllinen vedenjuonti kannattaa. Entä miksi sitä kannattaa juoda lasillinen erityisesti ennen jokaista ateriaa?

Pudotat painoa

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että jos juot lasin vettä ennen ateriaa, syöt vähemmän ja näin ollen kerrytät vähemmän kilokaloreita aterialla, mikä saattaa johtaa painon putoamiseen. Vesi tuo kylläisyyden tunnetta, joten tarvitset vähemmän ruokaa tunteaksesi olosi kylläiseksi. Valitsemalla ruokajuomaksi vettä jonkin turhia kilokaloreita sisältävän juoman sijaan voit myös laihtua.

Ihosi hyvinvointi paranee

Vaikka vedenjuonti ennen jokaista ateriaa ei tarkoitakaan samaa kuin olisit löytänyt nuoruuden lähteen, se auttaa kuivan ja karhean ihon hoidossa. Et ehkä tunne talvisin samalla lailla janoa kuin lämpiminä kesäkuukausina, mutta veden juominen on tärkeää, oli sää mikä hyvänsä. Vältä kuitenkin viemästä vedenjuontia överiksi – vesimyrkytys voi olla hengenvaarallista.

Saat energiaa päivään

Tutkimusten mukaan pienikin nestehukka voi aiheuttaa energiatason laskua. Siinä on järkeä, kun ajattelee, mihin kaikkiin elimistön toimintoihin veden saanti on välttämätöntä. Jos tunnet olosi janoiseksi, kärsit todennäköisesti jo lievästä nestehukasta. Juo vettä säännöllisesti pitkin päivää – kun juot lasin vettä ennen jokaista ateriaa, pysyt energisillä raiteilla.

AVA

Lähde: Self.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja