Julmasti äitinsä menettäneen kolmivuotiaan tytön toive sai tädin kyyneliin: "Hän ei koskaan pyytänyt mitään"

Entinen kumppani tappoi 3-vuotiaan Viviennen äidin kaksi vuotta sitten. Nyt tyttö asuu Marie-tätinsä luona. Täti herkistyi kyyneliin, kun pieni tyttö toivoi itselleen jotain ensimmäistä kertaa äitinsä julman kuoleman jälkeen.

Kun uusiseelantilaisen Marie Harlickin sisarentytär Vivienne pyysi joululahjaksi trampoliinia, nainen alkoi melkein itkeä. Se oli ensimmäinen asia, jota Vivienne oli pyytänyt sen jälkeen, kun hänen äitinsä – myös nimeltään Marie Harlick – murhattiin kaksi vuotta sitten.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Aloin itkeä, hän ei koskaan pyytänyt mitään, Marie kertoo Stuff.co.nz-sivustolle.

– Ei kertaakaan, ei yhtään mitään.

Ex-mies tappoi Viviennen äidin

Mariesta tuli kolmevuotiaan sisarentyttärensä huoltaja vuonna 2016. Silloin hänen siskonsa entinen kumppani tappoi naisen.

Vivienne oli tuolloin 18 kuukauden ikäinen. Stuff.co.nz-sivuston tietojen mukaan pikkuinen makasi äitinsä vieressä, kun tämä lojui kuolleena peitteen alla.

Viviennellä on myös neljä sisarusta. Lasten huoltajuudet jaettiin perheenjäsenten kesken. Marie otti kasvatettavakseen sisaruskatraan kuopuksen Viviennen, ja tyttö muutti Uuden-Seelannin Pukekoheen.

Joulu tärkeä, mutta vaikea juhla

55-vuotias Marie kertoo, että 200 dollaria maksava lahja laittaisi perheen talouden tiukille, koska hän ei voi käydä töissä. Lisäksi hän pitää huolta myös omasta 16-vuotiaasta tyttärestään ja 80-vuotiaasta äidistään.

– Olen kuitenkin sinnikäs. Jos Vivienne tarvitsee jotain, se tarkoittaa vain sitä, ruokakomero tulee olemaan hieman tyhjempi.

Marielle joulu on tärkeä juhla. Silloin myös Vivienne pääsee viettämään aikaa sisarustensa kanssa. He matkustavatkin joka vuosi, jotta veljentytär pääsee tapaamaan heitä.

Matkustelu ei kuitenkaan ole ilmaista. Bensan ja motellien lisäksi lahjatkin maksavat. Marie laskeskelee, että lysti kustantaa vähintään 800 dollaria, eikä siinä ole mukana edes vielä toisille perheenjäsenille annettujen lahjojen hintoja.

– Mutta se on tärkeää hänelle, Marie toteaa.

Nainen tietää myös, että ajanjakso on vaikea Viviennelle.

– Hän on edelleen herkkä sen suhteen, mitä tuolloin tapahtui.

Videolla keskustellaan surusta. Artikkeli jatkuu videon alla.

Monien perheiden talous tiukilla

Grandparent Raising Grandchildren Franklin -hyväntekeväisyysrahaston järjestelypäällikkö Anne Doddrell kertoo, että joulu tuottaa ongelmia monille, joilla on sukulaislastensa huoltajuus.

– He joutuvat todella tiukille, Doddrell kertoo Stuff.co.nz-sivustolle.

Yleensä nimenomaan isovanhemmat ottavat lapsenlapset luokseen.

– He eivät usein voi käydä töissä. Joko he ovat liian vanhoja tai joutuvat tasapainoilemaan liian monen asian kanssa. 

Lapset tulevat traumaattisista oloista

Uudessa Seelannissa lapsenlapsia kasvattaa Stuff.co.nz-sivuston mukaan 4 200 isovanhempaa. Ainakin 1 800 lasta on muun kuin sukulaisen hoivissa.

Doddrellin mukaan tällaiset lapset tulevat usein ympärisöstä, jossa he ovat kokeneet traumoja, hyväksikäyttöä tai jossa on ilmennyt huumeriippuvuutta. Joskus tapauksiin liittyy kuolema.

Doddrell kertoo, että joulunaika herättää ristiriitaisia tunteita tällaisille perheille. Jotkut lapset toivovat koko ajan, että vanhemmat tulisivat käymään. Toiset taas surevat, koska he tietävät, etteivät tule koskaan enää näkemään äitiä tai isää.

Lähde: Stuff.co.nz

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja