Vaimo menehtyi rintasyöpään – surun murtama mies jätti bisnesuransa, opiskelee nyt sairaanhoitajaksi

Millaista on hyvä saattohoito? 24:47

Bartin vaimo kuoli rintasyöpään kaksi vuotta sitten. Sen jälkeen 44-vuotias mies jätti uransa liiketoiminnan parissa opiskellakseen sairaanhoitajaksi. Hän halusi auttaa muita kunnioittaakseen vaimonsa muistoa.

Yllä olevalla videolla mietitään, millaista on hyvä saattohoito.

Kaksi vuotta sitten yhdysvaltalaisen Bart Conleyn, 44, vaimo Jill Brzezinski-Conley kuoli rintasyöpään 38-vuotiaana. Se oli miehelle todella kova paikka, ja hänestä tuntui vaikealta nousta edes ylös sängystä.

Nyt hänen syynsä herätä uuteen päivään on se, että hylättyään bisnesuransa hän opiskelee sairaanhoitajaksi. Hän haluaa auttaa muita vaimonsa muiston kunniaksi. Mies on työharjoittelussa Nortonin naisten ja lasten sairaalassa kotikaupungissaan Louisvillessa Kentuckyssa.

– Aivan mahtava henkilökunta piti hänestä huolta. Haluan olla sellainen hoitaja, johon perhe ja potilas voi tukeutua, kuten moni hoitaja oli Jillille, mies kertoi Today Show'ssa.

Tukivat rintasyöpätyötä

Jillillä diagnosoitiin rintasyöpä vuonna 2009. Hän osallistui syöpähoitojen tukemiseen. Hän poseerasi muun muassa kampanjassa, jossa kuvattiin rintasyöpää sairastavia naisia.

Bart jatkoi myös työskentelyään Jill’s Wish -säätiön parissa. Pariskunta perusti rahaston helpottaakseen rintasyöpäpotilaiden perheiden taloudellista taakkaa. Today.comin mukaan säätiö on jakanut taloudellisia avustuksia yli 250 000 dollarin eli noin 210 000 euron arvosta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Läheiset kaipaavat

Pariskunta ei voinut saada lapsia. Jillillä todettiin rintasyöpä kuusi kuukautta häiden jälkeen, ja hoitojen myötä hänelle iskivät vaihdevuodet.

Sen sijaan hänellä oli läheiset välit sukulaistyttöihinsä Ruthieen, Skyyen ja Averiehen. Hän kohteli heitä kuin omia tyttäriään.

– Hän meikkasi meidät ja lakkasi kyntemme. Hän oli aina hyvällä tuulella, Ruthie kertoi Today-sivustolle.

Ikävä on osa sukulaisten ja Bartin elämää. Leski yrittää löytää lohtua auttamalla muita.

– Mutta rakastan häntä, ja ajattelen häntä aina. Hän oli ihmeellinen, Bart kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat