Juhlapöydän kuningatar on todellinen kakkukaunotar

Juhlapöydän kuningatar on kaunein ja maukkain – siis tarjoilujen vetonaula. Leivontanurkassa järjestetty kuningatarkisa on nyt ratkennut, ja voittajaksi kruunattiin Hannele Saukon tekemä Omenankukkien aikaan.

Leivontanurkan raadilla oli vaativa tehtävä valita upeista ehdokkaista tämän vuoden juhlapöydän kuningatar, sillä taso oli todella kova. Voittajaksi valittiin kuitenkin Hannele Saukon leipoma kakku, Omenankukkien aikaan, sen yksinkertaisen kauneuden ja teeman vuoksi. Puhelimitse tavoitettu ja iloisesti yllättynyt voittaja kertoi, että kakku on leivottu valmistujaisiin.

– Kakku oli luomupuutarhuriksi valmistuneen juhlapöydässä ja sopi aiheeltaan hyvin juhlien kahvipöytään. Kakku oli aikamoinen haaste, sillä minulla ei ollut omenankukkien tekoon sopivaa muottia. Välillä tuli epätoivon hetkiä, mutta onnistuin tekemään kukat vaniljatankopurtilon korkilla, yksi kerallaan. Oli niissä värkkääminen! Hannele naurahtaa.

Hannelelle leipominen on elämäntapa, välillä leivontainnostuksen iskiessä tulee leivottua monta kertaa viikossa. Uudet reseptit innostavat kokeilemaan, ja bravuurikseen hän mainitsee Snickers-piirakan, johon tulee tummasta suklaasta tehty suklaapiirakan pohja, itse tehty kinuski, suolapähkinöitä ja pursotettu maitosuklaakuorrute.

Hannelelta tilataan kakkuja usein kaveripiirin kekkereihin, ja useimmiten juhliin halutaan perinteisiä kermakakkuja. Leivontahaasteisiin tarttuva nainen pääsee nyt käyttämään luovuuttaan, sillä kisan voitolla hän nappasi itselleen 100 euron lahjakortin Confettiin.

Toinen sija: Suklaa-punajuurikakku

Toiselle sijalle pääsi Kaisa Sillanpään tekemä herkullinen suklaa-punajuurikakku, joka maistuu ja miellyttää silmää. Raati kehui sitä, että kakku oli tehty kekseliäästi rengasvuokaa käyttäen.

Kolmas sija: Daim-vadelmaunelma

– Daim-vadelmaunelma vie haastavimmankin kriitikon kielen mennessään ja on vielä kohtuullisen helppo toteuttaa, kertoo Janita Junnila omasta kakustaan. Raati tykkäsi, että resepti on herkullinen ja sen varmasti moni pystyy tekemään myös itse halutessaan.

Raadin kunniamaininta: Savusauna-kakku

Jenni Heleniuksen tekemä upea savusauna-kakku saa raadilta kunniamaininnan ja 50 euron arvoisen Myllyn Paras -tuotepaketin. Tämän kakun tekemiseen on todella nähty vaivaa ja käytetty luovuutta! Tätä ei ehkä moni pystyisi itse leipomaan, mutta teos on erittäin inspiroiva fantasiakakku.

– Kakun kuorruttamiseen on käytetty marsipaania. Koristeet on valmistettu marsipaanista ja sokerimassasta, luovaa kädenjälkeä apuna käyttäen. Kakun tekemiseen ja koristeluun on mennyt noin 18 tuntia. Mökin ja nuotion valaistukseen on käytetty ledkynttilöitä, Jenni kertoo huikeasta kakusta.

– Kakku on unelmatortupohjaan tehty nelinkertaisella ohjeella: yhteen tulee 4 kpl munia, 1,5 dl sokeria, 1,5dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhe, 2 rkl kaakaojauhe. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja kaakaojauhe, lisää ne vaahtoon. Paista pohjia 225 asteessa n.8-10 min. Kakun kostutukseen: kermalikööri (alkoholi kiehautettu pois). Täytteenä aprikoosihillo ja kermavaahto, johon sekoitettu suklaarouhetta. Kakku täytetään ja annetaan maustua n. 1 vrk.

Kiitos kaikille osallistuneille! Panostus oli valtavaa, taso kova ja kakut upeita. Nauttikaa kesästä ja herkullisista leivonnaisista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat