Miritsa Niemi valmisti keltaisen limupullokakun.
Saatuaan pullokakun valmiiksi Miritsa Niemi oli epäuskoinen.
– Kyllä itsekin katsoin, että onko se oikeasti kakku, hän naurahtaa.
Moni lienee netin leivontaryhmissä törmännyt pullon mallisiin kakkuihin, jotka yleensä muistuttavat isoja kolapulloja. Niemi, 39, päätti tehdä "jaffakokeilun".
– Halusin tehdä sen nimenomaan keltaisena. Ajattelin, että se herättää vielä enemmän ihmetystä, se poikkeaa ruskeista "kokiskakuista". Kakku pysyi todella hyvin pystyssä, ei meinannutkaan kaatua, Niemi kuvaa.
Lue myös: Söisitkö "raakaa kalkkunaa"? Kammottava luomus onkin jälkiruoka
Kakun irrottaminen on kinkkisin vaihe
Kiiltävä kakku on sisältä suklaakakkupohjaa ja mariannemoussea. Se on muotoiltu aidon muovipullon mukaan, kuten pullokakut yleensäkin: pullo leikataan kahtia ja vuorataan päällysteellä.
Pullon pinta on tehty sulatetuista keltaisista suklaanapeista.
Kun karkkimassa jähmettyy, kakku kootaan sen sisään. Tämän jälkeen koko komeus pannaan pakkaseen jähmettymään.


