Mainos

"Jos olen terve, miksi minun pitäisi olla hoikka?" Inspiroiva teksti pohtii elämän tärkeimpiä asioita

Liian moni meistä unohtaa, että terveys ja hyvä olo ovat hoikkuutta tärkeämpiä asioita. Lähes koko ikänsä painonsa kanssa kamppailleen toimittajan tarina inspiroi rakastamaan kehoaan sellaisena kuin se on. 

Kurvikas ja uhkea. Muun muassa näitä nimityksiä Hedy Phillipsistä on käytetty jo nuoruudesta lähtien. 

– Niin kauan kuin muistan, olen ollut hieman pulska. Olin pulska lapsi ja tanakka teini-ikäinen. Nyt olen kurvikas nainen, Phillips kertoo.

Teininä nainen kertoo harrastaneensa paljon eri urheilulajeja, muun muassa koripalloa, jalkapalloa ja cheerleadingia. Runsaasta liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta huolimatta hän on aina ollut tanakka.

Vasta nyt kolmenkymmenen vuoden iässä hän on alkanut ymmärtää, ettei elämää kannata tuhlata painosta murehtimiseen. 

"Ei tarvitse olla laiha tehdäkseen sitä mitä haluaa"

Lukiossa paljon nimittelyä kuullut teini-ikäinen Phillips hämmästyi täysin, kun erään nuoren tytön äiti tuli hänen puheilleen cheerleading-esityksen jälkeen. Äiti kiitti häntä ja kertoi, kuinka upea roolimalli hän on. Nuori nainen ei osannut ottaa äidin kehuja kohteliaisuutena, vaan päätti ryhtyä treenaamaan ahkerasti ja noudattamaan tiukkaa ruokavaliota.

Phillips laihdutti yli 20 kiloa, mutta mittareiden mukaan hän oli edelleen ylipainoinen. Asia selvisi tutkimuksissa, joiden mukaan hänen aineenvaihduntansa oli hitaampi kuin keski-ikäisellä naisella.

– Söin terveemmin kuin koskaan olen syönyt ja liikuin keskimäärin tunnin päivässä seitsemän kertaa viikossa. Ei ole väliä mitä tein, sillä paino hiipi takaisin.

Phillips ei kuitenkaan enää ajatellut niin paljon painoaan, sillä hän oli terve ja aktiivinen. Hän on iloinen siitä, että vaikka mallit hoikkenevat entisestään, yhteiskunta hyväksyy paremmin kaikenkokoisia ihmisiä.

– Ymmärsin, kuinka tärkeää on näyttää muille, ettei tarvitse olla laiha tehdäkseen sitä mitä haluaa.

"Nyt on aika rakastaa itseään"

Lääkäreiden mukaan hän on edelleen ylipainoinen, mutta samaan aikaan todella terve. Nainen on juossut puolimaratoneja, syö terveellisesti ja harrastaa liikuntaa säännöllisesti.

– Geenini eivät halua minun olevan hoikka. Kukaan minun perheestäni ei ole hoikka. Sitä ei vain tapahdu. Jos olen terve, miksi minun pitäisi olla hoikka?

Hän on kertoo käyneensä lähes koko elämänsä ajan sisäistä taistelua ja turhautumista nähdessään ympärillään hoikkia ihmisiä. Nyt kolmekymmentä vuotta täyttäessään hän teki päätöksen, että aikoo lopettaa itsensä haukkumisen ja solvaamisen.

–  Nyt on aika lopettaa tuskallinen vaa’an ja housukoon tuijottaminen. Nyt on aika hyväksyä olevansa kurvikas. Nyt on aika rakastaa itseään, Phillips kiteyttää.

Lähde: Popsugar 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.