Jone Nikula kokoaa kirjaa Tuskasta: "Mukana on hauskoja, surkuhupaisia ja traagisia tarinoita"

Monessa mukana ollut mediapersoona juonsi rescue-eläinten hyväntekeväisyystapahtuman.

Radio Rockilla juontava Jone Nikula, 46, työstää parhaillaan ensi keväänä julkaistavaa kirjaa metallimusiikkiin keskittyvä Tuska-festivaalin 20-vuotisesta taipaleesta. Ensimmäinen Tuska järjestettiin kesällä 1998.

– Vaikka nyt on kaikenlaista musakirjaa tullut, niin emme (Tuskan) promoottori Jouni Markkasen kanssa varsinaisesti miettineet, että kappas, Jari Sillanpään muistelmat julkaistiin, tehdäänpä oma kirja. 20 vuotta on vain aikamoinen merkkipaalu festarille, Nikula kertoo.

– Siitä tulee coffee table -tyyppinen hauska kronikka. Mukana on hauskoja, surkuhupaisia ja traagisiakin tarinoita. Riippumatta siitä, että näiden tarinoiden viitekehys on metallimusiikki, ne tarinat ovat kovin suomalaisia.

Mitä Nikula tarkoittaa tällä kuvailulla?

– Siinä on jotain kovin erikoista, kun suomalainen riemastuu kerran kesässä. Tuska-festivaalin sijaan se voisi kertoa yhtä hyvin juhannuksesta tai elokuun viimeisestä viikonlopusta ennen lomien loppumista, Nikula avaa.

– Siinä jotenkin yhdistyy se, että ulkona tarkenee mahdollisesti parin viikon ajan ilman anorakkia ja siitä revitään riemu irti. Ja sitten vielä soi musiikki päälle. Sellaista ihmisiä suviyössä -tunnelmaa.

Nikula juonsi lauantaina Helsingin Suvilahdessa järjestetyn rescue-eläinten hyväntekeväisyystapahtuman. Paikalla oli runsaasti koiria.

– Koiria rapsutellessa ja välillä hiukan juontaessa on päivä mennyt. Täytyy sanoa, että aivan näin leppoisaa tilaisuutta en muista vähään aikaan juontaneenikaan.

– Kun tilaisuus on täynnä koiria, yllättäen ihmisetkin ovat rennompia. Terapiakoiraulottuvuus kattaa myös tämäntyyppiset joukkotapahtumat, Nikula sanoo.

Mediapersoona heittää lauantain eläimellisestä, hyvin käyttäytyneestä yleisöstä vielä osuvan vertauksen.

– Luulen, että jos olisi vastaavankokoinen lauma kahden eri jääkiekkojoukkueen kannattajia samassa tilassa, he eivät osaisi käyttäytyä yhtä hyvin kuin koirat, jotka edustavat seitsemää eri rotua. Ei voi kuin kehua bileiden osallistujia hyvästä käytöksestä.

Katso alta MTV Uutisten videoklippejä Rescue-päivästä!

Entiset katukoirat valtasivat muotinäytöksen Suvilahdessa 1:45

Tv-persoona Marjomaa: Käytän julkisuuskuvaani myös hyvään 1:56

Koirakuoseja ja hehkeää pitsiä –"Vaatteet on tapa vaikuttaa" 1:33

Lue myös:

    Uusimmat