Jasper Pääkkönen yllättyi saadessaan suomalaisen roolihahmon Hollywood-tuotantoon – sai suututettua ohjaaja Spike Leen hämmennyksellään: "Se ihan hermostui"

Yhdysvaltojen mellakat eivät tulleet yllätyksenä Jasper Pääkköselle –"Tämä oli vain ajan kysymys" 6:53
Jasper Pääkkönen kertoo uudesta Seppo-roolistaan Spike Leen elokuvassa.

Tähtinäyttelijä Jasper Pääkkönen näyttelee Hollywood-elokuvassa suomalaista Seppo-hahmoa.

Hollywoodissa uraa luova  Jasper Pääkkönen kertoo Viiden Jälkeen -ohjelman haastattelussa uudesta tähtiroolistaan ohjaaja Spike Leen elokuvassa.

Elokuvan tarina kertoo Vietnamin tummaihoisista veteraaneista. Pääkkönen luuli esittävänsä elokuvassa australialaista miestä, kunnes sai ohjaajalta tietää roolin olevankin suomalainen mies.

– Alun perin roolihahmo oli kirjoitettu australialaiseksi. Kysyin Spikelta, että ajatteletko ihan oikeasti, että minä pystyn puhumaan australialaista aksenttia? Tässä on aika vähän aikaa opetella. Se ihan hermostui, Pääkkönen kuvailee tilannetta.

Spike Lee oli omien sanojensa mukaan kertonut Pääkköselle roolin olevan suomalainen hahmo, mutta tilanne tuli silti yllätyksenä näyttelijälle. Ohjaaja pyysi Pääkköstä kirjoittamaan liudan suomalaisia nimiä, joista hän huomasi heti Seppo-nimen.

– Tämä on sinun isäsi nimi. Hän oli Suomessa käymässä Blackkklansmanin aikaan ja tapasi minun faijan ja muisti siitä sen sitten.

Roolihahmon sukunimeksi tuli Havelin, joka on Pääkkösen äidin sukunimi.

Videolla tähtinäyttelijä kertoo, mitä hänen omistamalleen Löyly-ravintolalle tapahtui koronapandemian aikana.

Lue myös:

    Uusimmat