Mainos

Järkyttynyt äiti varoittaa vaarasta – rikkoutunut tutti aiheutti vauvalle hengenvaaran

Parin kuukauden ikäinen vauva joutui hengenvaaraan rikkoutuneen tutin vuoksi. Vauvan äiti haluaakin varoittaa kaikkia vanhempia piilevästä vaarasta. 

Tutti on yleisesti ottaen turvallinen esine, jolla on helppo rauhoittaa niin vauvan itkua kuin hammaskipujakin. Harva on kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että nämä jokaisesta lapsiperheestä löytyvät välineet saattaisivat olla hengenvaarallisia. Tukehtumisvaara on kuitenkin tosiasia, joka jokaisen äidin tulisi tiedostaa. 

Nopea reagointi pelasti vauvan hengen

Sanfordilainen äiti joutui kohtaamaan tämän itse, kun hänen kaksi kuukautta vanha poikavauvansa meinasi tukehtua rikkoutuneeseen tuttiin.

– Kuulin kurinaa ja juoksin hänen huoneeseensa katsomaan, mikä oli hätänä. Löysin rikki menneen tutin, joka oli juuttunut hänen kurkkuunsa, Kacie McFadden kertoo.

Pojan kasvot olivat muuttaneet jo väriä, kun äiti pääsi poikansa luokse. Hän yritti saada tuttia pois pojan suusta, mutta tutin levyosa oli irronnut.

– Tein vauvalle Heimlichin-otteen ja vihdoin osa tuli kurkusta ulos, äiti kertoo helpottuneena kauhunhetkistään.

Vetotesti ennen jokaista käyttökertaa

Jos McFadden ei olisi kiinnittänyt ääneen välittömästi huomiota, poika olisi saattanut menehtyä nopeastikin. Äiti haluaakin varoittaa kaikkia äitejä vaarasta, joka voi vaania tuttien kohdalla. 

McFadden ihmettelee tutin rikkoutumista, sille kyseinen tutti oli aivan uusi. Hän ottikin välittömästi yhteyttä tutin valmistajaan, joka lähetti kiihtyneelle äidille uuden tutin. Kaksi kuukautta myöhemmin sama toistui ja tutti meni rikki ilman näkyvää syytä. Tällä kertaa vahinkoa ei kuitenkaan ehtinyt tapahtua.

Monet tuttien valmistajat kehottavat tarkistuttamaan tutin kunnon ennen jokaista käyttökertaa. Tuttia tulisi vetää joka suuntaan turvallisuuden varmistamiseksi. 

Osaathan auttaa tukehtuvaa lasta?

0:44

0:30

Lähde: ABC11.com

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.