Japanilaisella automerkillä synkkä vuosi Suomessa: Myynti romahti lähes 50 prosenttia – nyt alkoi ale!

0:42
Honda e -täyssähköauto on valmiina tuotantoon.

Honda pudottaa suosikkimalliensa hintoja vaikean vuoden jälkeen.

Vuosi 2019 oli Hondalle Suomessa hankala. Merkin ensirekisteröinnit putosivat edellisen vuoden 1 749 autosta 961:een. Miinusta kertyi 45 prosenttia.

Hondan maahantuojan NCG Import Finlandin mukaan koko autokaupassa vallitsi hämmennys ostajien empiessä ja poliitikkojen sekoittaessa soppaa. Hondaa haittasi lisäksi se, että sillä ei ollut tarjota asiakkaille merkittäviä uutuuksia.

Kovia hinnanpudotuksia

Tähän vuoteen Honda lähtee hinnoittelemalla autonsa uusiksi. Esimerkiksi Nissan Qashqaita vastaan kisaavan Honda HR-V:n hinnat lähtevät nyt 22 990 eurosta eli yli kymmenen prosenttia alempaa kuin tähän saakka.

Nelivetoisen, automaattivaihteisen Honda CR-V Elegancen hintaa on pudotettu yli kymmenellä prosentilla alle 40 000 euroon. Etuvetoisen Comfort-varustetason auton hinta on nyt vähän päälle 32 000 euroa.

Civicin alkaen-hinta on nyt alle 20 000 euroa.

Sähköä, sähköä, sähköä

Honda jatkaa myynti- ja huoltoverkoston kehitystä. Täyden palvelun liikkeitä on avattu esimerkiksi Tampereelle, Turkuun ja Espooseen. Seuraavaksi uudistetaan Helsingin Herttoniemen Länsiauton Honda-liike.

Vuoden 2022 loppuun mennessä kaikki Euroopassa myytävät Honda-autot ovat sähköistettyjä. Tänä vuonna tulee uusi Jazz, jota myydään Euroopassa vain hybridinä. Tulossa on myös täyssähköauto Honda e.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja