Mikä Hondan turvatyynyissä kiinnostaa varkaita? Erikoinen murtoaalto hämmentää sekä autoilijoita että poliisia

2:34

Honda-merkkisten autojen turvatyynyt ovat ilmeisen haluttua tavaraa tällä hetkellä – ainakin Yhdysvalloissa.

Pääkuvan video: Suzuki Jimnylle törmäystestissä vain kolme tähteä viidestä

Pitkäkyntiset ovat viime aikoina ryhtyneet viemään uusista ja uudehkoista Honda-merkkisistä autoista kuljettajan turvatyynyjä.

Varkaiden kerrotaan myyvän ohjauspyörän sisuksista irrotettuja turvatyynyjä hämärille autokorjaamoille tai suoraan sinisilmäisille verkkoshoppailijoille.

Tapauksia ympäri maata

Arlingtonissa sijaitsevalla parkkipaikalla murtauduttiin heinäkuussa 37 Hondaan, joista vanhimmat olivat vuosimallia 2012. New Yorkissa puolestaan on varastettu viime ja tänä vuonna yhteensä yli 400 Hondan turvatyynyjä. Kun floridalaiselle parkkipaikalle iskettiin tämän vuoden helmikuussa, 14 Hondaa menetti turvatyynynsä – mitään muuta ei kuitenkaan viety.

Miksi juuri turvatyynyjä?

Aiheesta raportoivan USA Todayn mukaan turvatyynyt ovat arvokkaita ja siksi houkuttelevia. Virallista reittiä tehtynä kuljettajan turvatyynyn vaihtaminen maksaa tuhansia dollareita. Varastettuja turvatyynyjä on lisäksi helppo myydä eteenpäin ilman että kukaan epäilee niiden alkuperää. Kuljettajan turvatyyny puolestaan on kaikkein useimmin vaihtamisen tarpeessa.

Yhdysvalloissa kerrotaan varastettavan vuosittain noin 50 000 turvatyynyä, mutta toistaiseksi ei tiedetä varmuudella, miksi varkaat ovat nyt kiinnostuneita erityisesti Honda-merkkisistä autoista. Hondan mukaan heidän autojensa turvatyynyt eivät ole sen helpommin varastettavissa kuin muistakaan autoista eikä niiden hinnassakaan ole eroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja