Jälleen sosiaalisen median tietovuoto: Kovassa nosteessa olevaan hittisovellukseen heti tietomurto

8:22
Facebook-tietovuodon kohteena liki 1,4 miljoonan suomalaisen tietoja – Katso videolta, kuinka se vaikutta.

Yhdysvaltalaisen The Verge -verkkojulkaisun mukaan noin 1,3 miljoonan Clubhouse-sovelluksen käyttäjätiedot ovat vuotaneet verkkoon. Clubhouse on vielä toistaiseksi saatavissa vain Iphone-puhelimiin.  Ääneen perustuvassa sovelluksessa käyttäjät perustavat erilaisiin aiheisiin liittyviä keskusteluhuoneita.

Verge viittaa sunnuntaina julkaisemassaan jutussaan Cyber Newsin uutisointiin, jonka mukaan hakkereiden suosimalla nettifoorumilla olisi julkaistu SQL-tietokanta, josta löytyy kättäjätietoja kuten, nimi, Twitter- ja Instagram -käyttäjänimiä, sekä niiden seuraajamääriä.

Cyber Newsin mukaan toistaiseksi vaikuttaa siltä, että tietovuotoon ei sisälly arkaluontoisempia käyttäjätietoja, kuten luottokorttinumeroita.

Vuodettuja tietoja saatetaan kuitenkin hyödyntää juuri arkaluontoisempien tietojen hankintaan verkkourkinnalla.

Vasta viime viikolla uutisoitiin jättimäisestä tietovuodosta, jossa Microsoftin omistaman työverkostoitumiseen tarkoitetun LinkedInin käyttäjätietoja päätyi hakkereiden haltuun.

Niin ikään hiljan yli 500 miljoonan Facebook-käyttäjän tietoja vuoti julkisuuteen.

Clubhouse-sovellus on ensimmäisenä vuotenaan kasvattanut nopeasti käyttäjämääriään. Siitäkin huolimatta, että kutsuperusteinen aplikaatio toimii toistaiseksi vain Applen iOS-käyttöjärjestelmän laitteissa.

Vuoden 2020 huhtikuussa julkaistu sovellus on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja