Jalkapallolegenda paljastaa kärsineensä masennuksesta ja paniikkikohtauksista: "Kukaan ei välittänyt minusta"

Täksi kaudeksi Ranskan pääsarjaan PSG:n riveihin Juventuksesta siirtynyt Gianluigi Buffon kertoo taistelustaan psykologisia ongelmia vastaan. Hän kertoi italialaiselle Vanity Fairille masennuksestaan ja paniikkikohtauksistaan Juventus-vuosina.

Buffon on voittanut urallaan MM-kultaa, ja hänet on listattu useaan kertaan maailman parhaimmaksi maalivahdiksi. Legendan ura ei kuitenkaan ole ollut pelkästään ruusuilla tanssimista. Hän kärsi masennuksesta muutamia vuosia sen jälkeen, kun oli vuonna 2001 siirtynyt Parmasta Juventukseen. 

– Muutaman kuukauden ajan millään ei ollut väliä. Se tuntui siltä, kuin kukaan ei olisi välittänyt minusta, ainoastaan siitä jalkapalloilijasta, joka olen. Kaikki kyselivät Buffonin perään, mutta eivät Gigin. Olin 25-vuotias ja valmis maineeseen sekä menestykseen. Se oli kuitenkin raskasta aikaa, 40-vuotias Buffon sanoo.

Italialainen pelasi Juventuksessa peräti 17 kauden ajan. Hän kertoo, että kaikista pahin tilanne masennuksen aikana tapahtui pääsarjaottelun yhteydessä. 

– Menin maalivahtivalmentaja Ivano Bordon luokse muutamia minuutteja ennen ottelun alkua ja sanoin hänelle, että kerro kakkosvahti Chimentille, että lämmittelee, sillä minä en ole valmis tähän. Olin kärsinyt paniikkikohtauksen, enkä ollut tarpeeksi hyvässä kunnossa pelatakseni, Buffon kertoo.

– Mutta, jos en olisi käynyt läpi sitä kokemusta, sitä sumua ja hämmennystä, jotka jaoine muiden ihmisten kanssa, en olisi ehkä koskaan päässyt siitä irti. Ymmärsin tuolloin, että kun pääsin yli siitä ennalta luopumisen tilasta, niin pystyin kontrolloimaan niitä heikkouksia, jotka meillä kaikilla on, Buffon jatkaa.

Buffon on pelannut tällä kaudella uuden seuransa PSG:n riveissä 13 ottelua.

Alla tiistain iltakymmenen Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat