Jalka-asiantuntijat lähetyksessä: Näin huomaat jalkasi virheasennon

Jalkaterapeutti Timo Takkinen ja fysioterapeutti Mika Rouhinen kertoivat Studio55.fi-lähetyksessä, miten jalan virheasentoa tutkitaan.

Kipu ja oireilu sekä kovettumat ovat ensimmäinen merkki jalan virheasennosta.

– Yleensä siellä on jonkinlainen oire, jonka taustalla on joku syy. Ja nyt ensiarvoisen tärkeää on hakea syy ja tehdä alaraaja-analyysi tai muu vastaava. Tarkastellaan kävelyä, mikä ongelma oireen takana on, fysioterapeutti Mika Rouhiainen sanoi.

Silloin tällöin kaupoissa on mahdollisuus tarkistaa, onko itsellä virheasentoa. Rouhiaisen mukaan testit ovat luotettavia. Tarkempi tutkiminen on kuitenkin hyvä tehdä ajan kanssa.

– Kauppa ympäristönä ei ole kovin intiimi, jolloin ei päästä ihan niin tarkkaan tutkimiseen. Se on perustutkimus, jossa katsotaan vain isojen nivelten asennot ja se on siinä.

– Jos toimenpiteitä tehdään kenkäkaupoissa, testin luotettavuus riippuu muun muassa henkilökunnan koulutuksesta. Varmasti he pystyvät antamaan alustavia viitteitä, että nyt on jokin vialla, ja että nyt kannattaa mennä alan asiantuntijan luokse, Timo Takkinen totesi.

Takkisen mukaan virheasennon tutkimuksia tehdään aika vähän terveyskeskuksissa. Mutta yksityisellä puolella tehdään alaraaja-analyysejä.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, millaista harmia erilaisista kengistä voi koitua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja