iPhone jumittuu tämän yhden intialaissymbolin voimalla

Applen iOS-käyttöjärjestelmästä on paljastunut jälleen uusi virhe, joka voi jumittaa iPhone- tai iPad-laitteiden sovelluksia tai johtaa jopa jatkuvaan uudelleenkäynnistymisten sarjaan. Ensimmäisenä asiasta kertoi italialainen Mobile World -sivusto.

Kyse on intialaisen Telugu-kielen yllä kuvana näkyvästä symbolista. Syystä tai toisesta se jumittaa merkkinä mukana ollessaan sovelluksen, jossa se iOS 11 -käyttöjärjestelmässä yritetään esittää..

Ongelma koskee vielä tuoreinta iOS 11.2.5 -julkaisuversiota käyttöjärjestelmästä, mutta iOS 11.3:n beetatestiversioissa ongelmaa ei enää esiinny, joten Apple näyttää olevan jo tietoinen asiasta.

Tällä kertaa ongelma on vielä huomattavasti ikävämpi kuin viimekertainen Viestit-sovelluksen mahdollisesti jumittanut merkkiongelma, sillä myös muut sovellukset kaatuvat merkin kohdatessaan. Lisäksi jos merkki on mukana saapuvassa ilmoituksessa, kaatuu koko kotinäkymää hallinnoiva Springboard. Jos laitteen menee tässä vaiheessa sammuttamaan, voi se ajautua jatkuvaan uudelleenkäynnistymisten kierteeseen. Siitä toipuminen voi vaatia laitteen resetointia oletusasetuksille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja