iOS 9 kattaa jo lähes 90 prosenttia Apple-laitteista

Applen nykyinen mobiilikäyttöjärjestelmän versio, iOS 9, julkaistiin viime vuoden syyskuussa. Sittemmin käyttöjärjestelmä on levinnyt todella laajalle ja kattaa nyt lähes 90 prosenttia kaikista Applen mobiililaitteista.

Jo ennen vuodenvaihdetta iOS 9 ehti kattamaan 66 prosenttia kaikista iOS-laitteista. Uusimmat App Storessa tehdyt mittaukset osoittavat, että kasvu on jatkunut. Tällä hetkellä iOS 9:llä on hallussaan jopa 84 prosentin laitekate.

Lukemia ovat omalta osaltaan auttaneet vastikään julkaistut iPhone SE ja 9,7-tuumainen iPad Pro. Molempia laitteita on myyty alusta asti iOS 9:llä varustettuina.

iOS 9 on tuonut mukanaan monia odotettuja uudistuksia, mutta samalla sen eri päivitykset ovat tuoneet mukanaan murheita. Esimerkiksi iOS 9.3:n julkaisu toi meille viimein suomea puhuvan Sirin. Vastapainoksi alustalla on nähty vakavia ongelmia, kuten sovelluksia kaatavat linkit ja laitteita jumittavat päivitykset.

Ainoa varma asia tekniikan alalla on muutos. Näin ollen iOS 9 ei ehdi nauttia kärkipaikastaan kauaa, sillä seuraava versio on jo aivan kulman takana. Applen jokavuotinen WWDC-konferenssi järjestetään kesäkuun puolivälissä ja ohjelmalistalta löytyy hyvin todennäköisesti uuden iOSin esittely. iOS 10:ltä odotetaan muun muassa Unicode 9 -tuen mahdollistamia emoji-uutuuksia ja aiempaa laajempia kuvanmuokkausominaisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat