Instagram-ilmiöt eivät synny sattumalta – lue vinkit somesuosion saavuttamiseksi

Sosiaalinen media tarjoaa yhä enemmän mahdollisuuksia tulla nähdyksi ja kuulluksi: Instagram on tällä hetkellä yksi suosituimmista somepalveluista. Lue vinkit, miten saavutat isomman yleisön kuvapalvelussa.

Kuvapalvelu Instagramia käyttää jopa 130 miljoonaa uniikkia käyttäjää kuukaudessa. Näkyvyyttä siellä voi saada melkein kuka tahansa, jos tietää muutaman kikan seuraajien määrän kasvattamiseksi. Popsugar-sivusto listasi muutaman yksinkertaisen keinon, joiden avulla Instagramista voi saada enemmän seuraajia.

Muista perusasiat

Ensinnäkin kannattaa varmistaa, että tilisi on varmasti julkinen. Yksityisen tilin kuvia ei pääse katsomaan, ennen kuin tilin haltija on hyväksynyt seuraamispyynnön. Harva jaksaa kuitenkaan lähettää pyyntöä, jos ei tiedä millaista sisältöä tilillä on.

Lyhyt kuvaus itsestäsi on ensimmäinen asia, jonka tilillesi tulevat huomaavat. Kirjoita siis lyhyt, mutta kiinnostava esittely, joka saa potentiaalisen seuraajan kiinnostumaan juuri sinusta.

Postaa ajatuksella

Vaikka olisit kuinka innoissasi suosikkiartistisi konsertissa ja haluaisit raportoida siitä kaiken, muista, että maltti on valttia. Valitse mieluummin yksi tai kaksi oikeasti hyvää kuvaa, joissa valotus ja asettelu ovat kunnossa, eikä kenenkään päälaki peitä puolia kuvasta.

Kiinnitä huomiota siihen, mitkä kuvistasi ovat suosittuja ja mitkä eivät. Muista, että sosiaalisessa mediassa tirkistely ei ole pelkästään sallittua vaan myös suosittua. Jaa siis oikeasti omaan elämääsi liittyviä asioita, sillä ne kiinnostavat seuraajia.

Tee havaintoja siitä, minkälaiset kuvat keräävät kommentteja ja tykkäyksiä ja joiden myötä saat lisää seuraajia ja lisää sellaisia kuvia enemmän. Jos kuvat ostoksistasi eivät kiinnosta, lopeta niiden lisääminen. Sen sijaan jos söpö koirasi saa aina valtavan tykkäysryöpyn, lisää enemmän ihania hauvakuvia.

Ajoitus on tärkeä

On olemassa erilaisia applikaatioita, joiden avulla voit seurata tilisi käyttöä. Nämä ohjelmat keräävät hyödyllistä tietoa esimerkiksi siitä, mihin kellonaikaan seuraajasi ovat aktiivisimmillaan. Näiden tietojen avulla osaat jatkossa lisätä kuvasi siihen aikaan, kun tiedät, että ne saavuttavat yleisönsä.

Jos et halua ottaa niin tarkasti selvää seuraajistasi, voit miettiä myös maalaisjärjellä, milloin on hyvä aika lisätä kuvia. Sunnuntaiaamuna seitsemältä lisätty kuva ei välttämättä saavuta samanlaista yleisöä kuin lauantaina alkuillasta lisätty.

Käytä harkittuja hashtageja

Suosituimpia hastageja ovat esimerkiksi #selfie #love ja #me.

TOP 10: Suosituimpia hashtageja

1. #love
2. #instagood
3. #me
4. #tbt
5. #cute
6. #follow
7.  #followme  
8. #photooftheday
9.  #happy
10. #tagsforlikes    

Niiden käyttäminen voi vaikuttaa hyvältä idealta, mutta todellisuudessa näillä hashtageillä merkityt kuvat eivät erotu niistä tuhansista muista päivän aikana samoilla tunnisteilla merkityistä kuvista.

Huolella harkituilla tunnisteilla saavutat haluamasi yleisön helposti. Ruokakuvia lisätessä suosittu hashtag #instafood vaikuttaa hyvältä idealta, mutta samalla hashtagillä lisätään niin paljon kuvia, että omasi saattaa jäädä näkymättömäksi suuren massan keskellä.

Mieti, olisiko fiksumpaa käyttää tarkempia tunnisteita, kuten ravintolan tai ruoan nimeä.

Tunnisteiden määrääkin kannattaa harkita. Pari osuvaa tunnistetta on parempi kuin kymmenen vain löyhästi kuvaan liittyvää.

Ole sosiaalinen

Parhaiten kerrytät seuraajia seuraamalla itse kiinnostavia käyttäjiä ja aktiivisella kommentoimisella ja tykkäämisellä. Seuraa aktiivisesti uusimpia kuvia ja käytä hyväksesi sitä, että Instagram myös osaa ehdottaa sinulle käyttäjiä, joiden jakama sisältö on samankaltaista kuin sinulla itselläsi.

Instagram kannattaa myös yhdistää muihin sosiaalisen median palveluihin, joita käytät. Näin saat esimerkiksi Facebook-kavereistasi myös Instagram-seuraajia. Myös Twitterin, Foursquaren, Flickrin ja Tumblrin voi yhdistää Instagramiin, jolloin someverkostosi kasvaa kuin itsestään.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat