IL: Postin johto ja hallitus kävivät matkalla San Franciscossa – parin viikon jälkeen pamahti sokkiuutinen työntekijöille

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen on eronnut tehtävästään –"Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia" 1:28
Katso video: Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen ilmoitti tiistaina eroavansa

Henkilöstöpalkkauskohun keskiössä olevan Postin johtohenkilöitä ja hallitus olivat elokuussa yhteismatkalla San Franciscossa, kertoo Iltalehti. Pari viikkoa matkan jälkeen työntekijöille ilmoitettiin satoja postilaisia koskevista työehtojen heikennyksistä.

Kohu Postin ympärillä sai alkunsa, kun yhtiö ilmoitti siirtävänsä noin 700 työntekijää heikomman työehtosopimuksen piiriin. Myöhemmin paljastui, että suunnitelmat koskivat huomattavasti laajempaa joukkoa.

Postin toimintaa on myös kritisoitu, Iltalehti kertoi aiemmin Postin toimitusjohtaja Heikki Malisen golf-osakkeista, joista kolme oli myyty reilusti alle hankintahinnan, ja tilalle oli ostettu 30 000 euron uusi osake.

Malinen ilmoitti tiistaina eroavansa. Hän perusteli päätöstään sillä, että on saavuttanut omistajan eli valtion asettamat tavoitteet.

Hallituksen jäsenet eivät halunneet kommentoida

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola sekä hallituksessa istuvat Per Sjödell ja Suvi-Anne Siimes eivät kommentoineet Iltalehdelle elokuussa tehdyn matkan tarkoitusta tai mitä siellä päätettiin.

Sjödell julkaisi Instagram-tilillään useita kuvia reissusta, mutta poisti ne myöhemmin.

Postin viestintäjohtaja Piia Kumpulainen sen sijaan vahvisti, että kyseinen matka on tehty.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Posti maksoi strategiamatkan kulut

Kumpulaisen mukaan 15 henkilön matka liittyi strategiatyöhön, ja siitä oli päätetty jo loppuvuodesta 2018.

– Kalifornia ja erityisesti Piilaakso tunnetaan siitä, että siellä on maailman kehittyneintä teknologiaosaamista. Yhtiön johdolla ja hallituksella oli useita etukäteen sovittuja tapaamisia Postin nykyisen teknologiakumppaneiden ja uusimman teknologiakehityksen parissa työskentelevien yhtiöiden johdon kanssa, Kumpulainen viestitti Iltalehdelle.

Kumpulaisen mukaan Posti maksoi matkan kulut, mutta ei suostunut paljastamaan syntyneitä kustannuksia.

Lue myös:

    Uusimmat