Onko Postin toimitusjohtajan 82 000 euron kuukausipalkka liian korkea? Näin suomalaiset vastasivat MTV Uutisten kyselyyn: ”Nykyinen palkka on aivan sfääreistä”

7:15
MTV Uutisten Postikyselyn tulokset puhuvat karua kieltään – katso video tuloksista

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen tienasi viime vuonna noin 82 100 euroa kuussa. MTV Uutisten kyselyn perusteella suomalaiset pitävät palkkaa aivan liian korkeana.

Toimitusjohtajan korkea palkkio on herättänyt tuohtumusta, kun samanaikaisesti Posti on ollut siirtämässä pakettilajittelun työntekijöitä halvemman työehtosopimuksen piiriin. 

MTV Uutisten kyselyyn vastanneista 87 prosenttia katsoo, että Malisen ansiotaso on muihin vastaavissa tehtävissä toimiviin verrattuna aivan liian korkea.

Vastaajat: Sopiva summa olisi noin 261 000 vuodessa

Kyselyn vastaajien annettiin määritellä, mikä heidän mielestään olisi sopiva kuukausipalkka Postin toimitusjohtajalle.

Keskimäärin vastaajat kokivat sopivaksi palkaksi 261 447 euroa vuodessa eli noin 21 800 euroa kuussa.

– Nykyinen palkka on aivan sfääreistä. Postin palvelut ja nykyinen tulos eivät missään nimessä oikeuta nykyiseen palkkaan. Järki käteen! eräs vastaaja mietti.

– Ei sen kummempi duuni kuin moni muukaan TV-homma, toinen pohti.

Nuoret ikäryhmät matalamman palkkion kannalla

Kaikkein matalimmaksi sopivan keskipalkkion määrittelivät itäsuomalaiset, kun taas Lapin läänin alueella asuvien mielestä Postin toimitusjohtajan keskipalkka voisi olla yli 318 000 euroa vuodessa.

Nuoremmat olivat palkkion suhteen huomattavasti kitsaampia. 18–24-vuotiaiden mielestä sopiva Postin pomon vuosipalkkio olisi vain noin 215 000 euroa, kun taas 55–64-vuotiaista sopiva summa olisi noin 311 000 euroa.

Korkeammillekin palkkiosummille löytyi ymmärrystä kyselyn avovastauksista.

– Kannattaa maksaa hyvä palkkio. Ehkä näin löytyy tekijä, joka saa Postin tuloksen kohdalleen, kirjoitti eräs vastaaja.

– Ei Malinen ole tehnyt mitään väärää. Peruspalkka on korkeahko, mutta ala on kilpailtu ja valtio haluaa myös, että Posti tuottaa osinkoa valtion kassaan, mietti toinen.

Kyselyä käsiteltiin perjantaina Kymmenen uutisissa. Katso video!

2:07

Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa 24.09–27.09. välisenä aikana. Siihen vastasi 2 236 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja