Postin johtaja Heikki Malinen on eronnut tehtävästään – saa korvauksena 184 000 euroa

1:28

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen eroaa tehtävästään. Uuden toimitusjohtajan haku on jo aloitettu.

Heikki Malinen työskenteli toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Postin tiedotteessa Malinen perustelee eropäätöstään sillä, että hän on saavuttanut omistajan asettamat tavoitteet.

– Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu, kertoo Malinen tiedotteessa.

Luopuu kahden kuukauden palkastaan

Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta. Malisen peruspalkka on 46 000 euroa kuukaudessa, eli hän saa 184 000 euron korvauksen.

Postin tiedotteen mukaan Malinen luopuu kahden kuukauden palkastaan aiemman ilmoituksensa mukaisesti. Malinen päätti luopua palkastaan aiemmin syyskuussa, kun Posti ilmoitti alentavansa työntekijöidensä palkkoja.

Postin tiedotteen mukaan väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimetty Postin paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto. Postin hallitus on jo aloittanut uuden toimitusjohtajan rekrytoinnin.

Korjattu 2.10.2019 kello 10.23: Korjattu Malisen peruspalkan määrä. Malinen tienaa 46 000 euroa kuukaudessa, ei 42 000 euroa kuukaudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja