Ihailetko hurjia laihdutustarinoita? Ei ehkä kannattaisi

0:59

Laihdutuskertomukset kiinnostavat ihmisiä kerta kerran jälkeen. Ravitsemusterapeutti Anette Palssan mielestä median rummuttamat ”sankaritarinat” siitä, kuinka joku on laihduttanut kymmeniä kiloja puolessa vuodessa, eivät kuitenkaan näytä parasta mahdollista esimerkkiä painonsa kanssa kamppaileville.

– Luulen, että ihmiset haluavat löytää sille omalle pulmalleen ratkaisun, ja sitten me haluaisimme löytää helpon ja nopean ratkaisun, ja siksi me klikkaamme sitä (juttua). Mutta tutkimuksesta ja käytännön kokemuksesta tiedetään, että se ei toimi, Palssa sanoi lähetyksessä.

Pysyvän painonpudotuksen avain on pitkäjänteisyydessä.

– Mutta kun se ei ole kauhean mediaseksikästä, jos lukee, että kahdessa vuodessa ihminen laihtui 24 kiloa ja on kolme vuotta pitänyt sen pois. Tai että on laihtunut kymmenen kiloa vuoden aikana ja pitänyt sen painon viisi vuotta pois. Niistä ei saada sellaista klikkijournalismia, mutta se on sitä todellista onnistumista.

– En vähättele niitä, jotka ovat saaneet (lyhyessä ajassa) paljon painoa pois, mutta onnistuminen mitataan kahden, kolmen tai viiden vuoden päästä. Että onko se onnistunut laihdutus pysyvää, Palssa sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja