Huumeita kuljetettiin autonrenkaissa Airbnb-asuntoon Vantaalla – kahdelle miehelle yhdeksän vuoden tuomiot

Jutussa tuomittiin myös kaksi naista ja kolmas mies.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi parikymppistä miestä yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksiin huumekaupan pyörittämisestä Vantaalla. Lisäksi yksi nainen sai lähes kolmen vuoden vankeustuomion ja toinen nainen sekä mies lyhyemmät ehdolliset rangaistukset.

Oikeuden mukaan syytetyt olivat muun muassa hakeneet syyskuussa 2023 Kouvolasta kaksi autonrengasta, joihin oli pakattu yli 110  000 Ksalol-tablettia. Ksalol on kauppanimi bentsodiatsepiineihin kuuluvalle rauhoittavalle alpratsolaami-valmisteelle. Alpratsolaami on Suomessa yleisesti käytetty lääkeaine, mutta Ksalol-nimisenä sitä ei ole myynnissä.

Oikeuden mukaan renkaat kuljetettiin Vantaalla sijaitsevalle hallille, jossa ne avattiin ja tabletit pakattiin muovikasseihin. Kassit vietiin Vantaan Tikkurilasta vuokrattuun Airbnb-asuntoon, josta ne siirrettiin edelleen Peijaksen sairaalan lähistöllä sijaitsevaan vuokra-asuntoon. Myöhemmin asuntoon kuljetettiin oikeuden mukaan myös muun muassa noin 20 kiloa amfetamiinia, noin 20 kiloa marihuanaa ja noin puoli kiloa kokaiinia.

Osa huumeista poliisin haaviin

Tutkinnassa poliisi sai osan huumeista takavarikoitua, kuten yli 80  000 Ksalol-tablettia sekä runsaat yhdeksän kiloa amfetamiinista.

Käräjäoikeus tuomitsi yhdeksän vuoden vankeuteen huumekaupan päätekijöiksi katsomansa Roni Frans Allan Nikkisen, 22, ja Kevin Kumbi Benkonon, 25. Ehdottoman vankeustuomion sai myös Vera Mai Nguyen, 22, jolle oikeus langetti kahden vuoden ja kymmenen kuukauden vankeusrangaistuksen.

Benkonon tuomio tuli myös kokaiinista, jota hän oli oikeuden mukaan hankkinut ja kaupannut eteenpäin Helsingissä joulukuussa 2023. Yksin tästä oikeus määräsi hänet menettämään valtiolle rikoksella saatuna hyötynä lähes 80  000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat