Huawei-pomo vahvisti: lisätyn todellisuuden lasit tulossa 1-2 vuoden päästä

Kiinalainen Huawei suunnittelee julkaisevansa omat lisätyn todellisuuden lasinsa seuraavien kahden vuoden aikana, kertoo CNBC. Tieto on peräisin Huawei-pomo Richard Yulta.

Huawein kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu on kertonut yhtiönsä suunnitelmista täydennetyn todellisuuden varalle. Muiden teknologiajättien tavoin myös Huawei kehittää omia AR-lasejaan, mutta teknologia on Yun mukaan valmis aikaisintaan yhden tai kahden vuoden kuluttua.

Huaweilla on jo ennestään lukuisia täydennetyn todellisuuden sovelluksia huippupuhelimissaan. Yun mukaan yhtiön tarkoituksena onkin ikään kuin totuttaa ihmiset AR-kokemuksiin jo ennen kuin lasit tuodaan markkinoille.

”Kun lasit toimivat puhelimen kanssa, on täydennetyn todellisuuden alue on kooltaan suurempi. Seuraavien 1-2 vuoden kuluessa tämä teknologia kaupallistuu, myös Huawein kohdalla”, Yu totesi CNBC:lle.

Huawei on noussut maailman suurimpien älypuhelinvalmistajien joukkoon, mutta sen lisäksi myös muut jätit suunnittelevat omia täydennetyn todellisuuden tuotteitaan. Raportit kertovat sekä Applen että Facebookin mielivän mukaan AR-kilpaan.

Toistaiseksi täydennetty todellisuus ei ole kunnolla lyönyt läpi kuluttajien keskuudessa, mutta tekniikan kehittyessä tilanne saattaa muuttua. Täydennetyssä todellisuudessa on kyse silmillä havaittavan oikean maailman ”täydentämisestä” erilaisilla kolmiulotteisilla virtuaaliobjekteilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja