Hotelli meren päällä – majoittuisitko vanhaan majakkaan Atlantilla?

Jos merenrantahotellit on jo nähty, ehkä on aika siirtyä meren päälle.

The Frying Pan Tower on Yhdysvaltain rannikolla sijaitseva majakka, joka toimi ennen rannikkovartioston tukikohtana. Matkaa vuonna 1964 valmistuneelle majakalle kertyy vajaat 55 kilometriä Pohjois-Carolinan rannikolta. Aluetta kutsutaan Atlantin hautausmaaksi – veden syvyys on paikoittain vain noin 15–20 metriä, mikä on tehnyt siellä navigoimisesta vaarallista. Myös merenkäynti alueella on ajoittain kovaa.

Majakka poistui rannikkovartioston käytöstä vuonna 2004, kun moderni teknologia oli tehnyt siitä tarpeettoman. Vuonna 2010 mies nimeltä Richard Neal osti majakan valtiolta noin 75 000 euron hintaan. Siitä lähtien majakkaa on kunnostettu vapaaehtoisvoimin lahjoitusten turvin. Eikä kunnostukselle ole loppua näkyvissä, sillä luontoäiti kurittaa metallista rakennelmaa jatkuvasti.

Nykyään Frying Pan Tower toimii majoituspaikkana ihmisille, jotka haluavat lomaltaan hieman erilaisen kokemuksen. Paikan päällä on turha tähyillä maata, sillä joka suunnasta tulijaa ympäröi vain aava meri. Viihdykkeenä voi bongailla lintuja, kalastaa ja vain ihailla maisemaa.

Majakassa yöpyminen maksaa yhdeltä henkilöltä ja kahdelta yöltä noin 520 euroa, mutta hintaan ei kuulu veneellä tai helikopterilla taittuvia kuljetuksia. Paikan päällä vierailijoita odottaa kahdeksan makuuhuonetta, jotka ovat edelleen vuosikymmenten takaisissa, rannikkovartioston aikaa noudattavissa asuissaan.

Lähde ja kuvat: Fptower.com

Suomen korkein hotelli

MTV:n Uutisissa esiteltiin korkein Suomeen rakennettu hotelli lokakuussa 2014.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja