Mainos

Hittipelin saama kritiikki innoitti suomalaisveljeksiä: Mustikka Go houkuttelee marjaan!

Pokémonien metsästys on innostanut ihmiset ulos, mutta kriittisimmät äänet ovat huolissaan pokémonien tieltä metsään jäävistä mustikoista.

”Joka vuosi läjäpäin mustikoita jää keräämättä ja nämä keräämättömät marjat jäävät mätänemään meidän kauniisiin metsiin. Asialle on tehtävä jotain.”

Tälle missiolle lähtivät veljekset Karri ja Jyri Rasinmäki, jotka kehittävät paraikaa vuoden kuuminta mustikkasesonkia varten Mustikka Go -sovellusta.

Sovellus on saanut innoitteen koko Suomen villinneestä mobiilipeli Pokémon Go’sta.

– Kyllähän sitä on tullut pelattua. Hienoa nähdä yhteisöllisyys, mikä pelin ympärille on syntynyt, Karri kuvailee.

– Mustikka Go’n tarkoitus on ennen kaikkea innostaa ihmisiä mustikkaan ja löytämään hyviä mustikkapaikkoja. On ihmisiä, joita kiinnostaisi lähteä marjaan, mutta he eivät oikein tiedä, mistä niitä lähteä etsimään.

Lisäksi konkarikerääjät voivat löytää sovelluksen avulla uusia paikkoja.

Julkaisu parin viikon sisällä

Mustikat kypsyvät paraikaa Suomen metsissä. Huippua odotetaan parin viikon päähän, jolloin Mustikka Go’kin pyritään julkaisemaan käyttäjien avuksi mustikkasadon etsintään.

– Juuri nyt ollaan suunnitteluvaiheessa. Ensimmäisiä, jonkinasteisia prototyyppejä on valmiina ja yritämme nyt rutistaa kaiken kasaan mahdollisimman nopeasti, Karri kertoo.

Käytännössä ensimmäisessä vaiheessa sovellus julkaistaan verkkosivulla, joten sovellusta voi käyttää eri laitteilla. Käyttäjälle sovellus näkyy karttanäkymänä, josta marjastaja näkee lähimmät mustikkapaikat sekä kuinka paljon mustikkaa siellä on. Kartan avulla käyttäjä voi myös navigoida sadon luo.

Alkuun data saadaan Luonnonvarakeskukselta, joka ennustaa vuosittain mustikkasadon suuruuden eri puolilla Suomea. Käyttäjien someen välittämillä tiedoilla esimerkiksi #mustikkago’n avulla dataa tarkennetaan.

Järki mukaan mustikkaan!

Pokémon Go on synnyttänyt myös ikäviä tilanteita, joissa pelaajat ovat tahallisesti tai tahattomasti jahdanneet pokémoneja toisten kotipihoilla tai suljetuilla alueilla.

– Kerääjät lähtevät ehkä toisten metsiin, mutta jokamiehenoikeudethan sallivat marjastuksen. Järki kannattaa kuitenkin pitää päässä, ettei lähde ihan kaikkialle sinkoilemaan puhelimen kanssa.

Sovelluksen julkaisua joudutaan vielä tovi odottaa. Karri Rasinmäki lupaa sovelluksen uutiskirjeen tilanneille tilannepäivitystä sähköpostiinsa parin päivän sisällä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.