Mainos

Hilkka Ahde: Timo Räty huusi minulle saatanaa

– Huusi saatanaa, perkelettä, eikä antanut minulle mahdollisuutta selittää. Kielsi minua ajattelemasta ja minun piti lausua se ääneen, eli siis että en enää ikinä ajattele!

Näin Hilkka Ahde kirjoittaa kokemuksistaan AKT:n entisestä puheenjohtajasta Timo Rädystä julkisuuteen tulleessa Ahteen muistiossa. Hilkka Ahteen tekemä muistio on päivitetty viimeksi 25.10.2011 ja Helsingin käräjäoikeus määräsi asiakirjan eilen julkiseksi.

Ahde kertoo muistiossaan joutuneensa Timo Rädyn huudon kohteeksi ensimmäistä kertaa keväällä 2004, jolloin Ahde oli ollut vain vajaan vuoden töissä AKT:ssa.

– Hän syytti minua asiasta, josta en edes tiennyt mitään. Kun säikähtäneenä hänen käytöksestään yritin selittää tätä, hän sanoi, että älä yritä vierittää syytä muiden päälle. Hän edelleen syytti minua ja vaati lupaamaan, että asia ei toistu enää ikinä. Lupasin, vaikka en tänä päivänäkään tiedä, mistä minua syytettiin, Ahde kirjoittaa muistiossaan.

Ahde ihmetteli heti töidensä alussa Rädyn tapaa haukkua ja väheksyä muita työntekijöitä.

– Siitä huolimatta tuin häntä kaikessa ja kaikkialla. Olin erittäin kiitollinen saamastani työpaikasta, Ahde toteaa.

Ahde toteaa myös Rädyn kieltäneen häntä esiintymästä julkisuudessa. Ahde kirjoittaa muistiossaan, että keväällä 2005 tilanne muuttui huonompaan suuntaan. Ahde toteaa, että Rädyn käytös muuttui jäätävän kylmäksi, eikä Räty enää informoinut asioista, eikä pyytänyt neuvotteluihin. Ahde puhui tilanteesta AKT:n sisällä, mutta mitään ei hänen mukaansa tapahtunut.

Ahde kirjoittaa muistiossaan Rädyn huutaneen hänelle usein.

"Huusi saatanaa, perkelettä"

Hilkka Ahde kirjoittaa kuulleensa 16.12.2008, että Räty oli Ahteelle raivona tekemiensä Levi-varausten takia. Ahteen mukaan hän oli järjestämässä SDP:n työvaliokunnalle ja Salibandyliiton työvaliokunnalle kokoustilaa tammikuulle 2009. Räty ei ollut Ahteen työsuoritukseen tyytyväinen.

– Huusi saatanaa, perkelettä, eikä antanut minulle mahdollisuutta selittää. Kielsi minua ajattelemasta ja minun piti lausua se ääneen, eli siis että en enää ikinä ajattele! Ahde kirjoittaa.

Ahde toteaa, että häneltä meni jalat alta ja itki hysteerisesti koko illan. Seuraavana päivänä hän hakeutui lääkäriin ja jäi sairauslomalle.

– Univaikeudet kestivät viikkoja ja masennuslääkettä olin syönyt jo edellisestä keväästä lähtien, Ahde sanoo.

Ahde: En saanut koskaan kiitosta

Ahde toteaa myös, ettei saanut koskaan Rädyltä mitään kiitosta.

- Ainoa palaute on aina negatiivista.

Ahteen mukaan kukaan muu esimies kuin Räty ei ole huutanut hänelle. Ahde toteaa myös, että kiusaamisväitteen tulleen julki, Räty yritti kaiken mahdollisin keinoin kääntää hallinnon Ahdetta vastaan.

Syyttäjä vaatii AKT:n entiselle puheenjohtajalle Timo Rädylle sakkorangaistusta. Häntä koskevan työpaikkakiusaamisjutun käsittely alkoi valmisteluistunnolla Helsingin käräjäoikeudessa eilen. Rätyä epäillään AKT:n viestintäpäällikön Hilkka Ahteen työpaikkakiusaamisesta. Räty on kiistänyt syytteet.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.