Mainos

Timo Räty: En ole syyllistynyt epäasialliseen kohteluun

Timo Rädyn mukaan hän ei voinut hallituksen kokouksissa huomioida Hilkka Ahdetta, koska tämä istui pylvään takana.

AKT:n rikoksesta epäiltyä entistä puheenjohtajaa Timo Rätyä kuulusteltiin maaliskuussa 2012 useiden tuntien ajan. Kuulusteluissa Rädyltä kysyttiin muun muassa sitä, miksi hän itse halusi mukaan tekemään selvitystä työsuojeluviranomaiselle tulehtuneesta työsuojeluilmapiiristä. Räty toteaa, että hänelle oli kerrottu, ettei hänen itse pitäisi olla mukana ryhmässä.

– Katsoin, että jos puhutaan liittoa koskevasta asiasta, minun pitää puheenjohtajana olla paikalla. Selvitys oli pyydetty työnantajalta ja olin sitä mieltä, että minä tiedän työnantajana asiasta eniten, Räty kertoo.

Hän kiistää huutaneensa alaisilleen.

– En ole syyllistynyt koskaan epäasialliseen kohteluun ketään kohtaan. En ole huutanut kenellekään missään yhteydessä. Jossakin yhteydessä olen voinut sanoa tiukasti jollekin ihmiselle, Räty sanoo.

Kun häneltä kuulusteluissa kysytään, miksi työilmapiiri AKT:n sisällä on ollut niin huono, Räty vastaa, että tämä on hyvä kysymys.

– Työntekijät tuovat tullessaan monenlaista vastakkainasettelua, Räty sanoo.

"Hilkka istui pylvään takana"

Kuulusteluissa Rädyltä myös kysytään, miksi viestintäpäällikkö Ahde oli hänelle hallituksen kokouksissa kuin ilmaa.

– Hilkka on istunut koko ajan pylvään takana. En voi olla hänen kanssaan katsekontaktissa, koska hän on pylvään takana. Kokouksissa hän saa puheenvuoron pyytäessään kuten muutkin. En muista milloin olen puhunut hänelle henkilökohtaisesti. En muista, milloin viimeksi olen puhunut hänen kanssaan, Räty sanoo.

Rädyltä tiukataan myös sitä, miksi hän on kieltänyt viestintäpäällikköä ajattelemasta.

– Tällaista en ole sanonut, Räty vastaa.

Tapaus housut pikkujouluissa

Rädyn lisäksi myös asianomistajana on myös toinen nainen. Tämä tapaus on päätynyt syytteeseen on epäiltynä työturvallisuusrikoksena. Nainen kertoo ensin AKT:hen tullessa olleensa se, joka välitti Timo Rädyn viestejä ihmisille, joiden kanssa Räty itse ei keskustellut. Lopulta hänestä itsestään tuli ihminen, jonka kanssa Räty ei keskustellut.

Kuulusteluissa nousee esiin, kuinka Räty oli vaatinut naista viemään housunsa korjattavaksi ja hakemaan ne juuri ennen pikkujouluja. Onko tämä käytös sopivaa esimiehelle, kysyy kuulustelija.

– Olen välillä pyytänyt ihmisiä tekemään yksityiselämääni kuuluvia pyyntöjä. En muista asiaan liittyviä yksityiskohtia. En muista oliko housut minulla jalassa vai ei. Katsoin, että hän ehtii ne hakemaan siinä vaiheessa. En osaa sanoa onko tällaisen tehtävän vaatiminen väärin vai ei, Räty sanoo.

– Kun minulta kysytään, olisinko pystynyt ennakoimaan sen, että housujen haettaminen juuri ennen pikkujoulua on huono ajoitus, vastaan että en osaa sanoa. Jälkeenpäin ajateltuna tämä oli varmasti huono asia.

Räty siirsi naisen pois työtehtävistä toukokuussa 2010. Hän kertoo pyytäneensä sekä Ahteelta että toiselta naiselta palaverissa toimintaansa anteeksi.

Vuonna 2010 työterveyslääkäri ehdotti Rädylle asiasta palaveria, josta Räty kieltäytyi.

– Asioita oli käsitelty palavereissa ja ajattelin, että se riittää, Räty perustelee.

Nainen lähti AKT:sta toisen työnantajan palvelukseen. Hilkka Ahde kanteli Rädyn käytöksestä aluehallintovirastoon. Asia päätyi poliisitutkintaan ja asian käsittely oikeudessa alkoi tänään valmisteluistunnolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.