Mainos

Puolustus: Räty savustettiin AKT:sta valtataistelun takia

Timo Rädyn puolustuksen mukaan AKT:n ongelmia on paisuteltu ja kyse on ollut vain valtataistelusta, jossa Räty haluttiin pois liitosta.

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi ns. AKT-jupakan käsittely. Entinen puheenjohtaja Räty sai syytteen kahden alaisensa huonosta kohtelusta.

Syyttäjä vaatii AKT:n entiselle puheenjohtajalle sakkoja entisen viestintäpäällikön Hilkka Ahteen ja toisen naistyöntekijän epäasiallisesta kohtelusta. Rätyä syytetään työturvallisuusrikoksesta ja pahoinpitelystä. Molemmissa syytteissä on kyse kovasta kohtelusta: huutamisesta ja lopulta puhumattomuudesta.

Räty on kiistänyt syytteet. Hänen puolustuksensa mukaan juttu on tekaistu.

- Räty haluttiin pois AKT:sta ja siinä onnistuttiin, Rädyn asianajaja Heikki Lampela sanoo. – Räty on kiltti hymypoika eikä osannut varautua tällaiseen.

- Asioita paisuteltiin. Hän on omistautunut ideologialle. Hän ei ole osannut tällaista peliä, mutta nyt hän on pihalla ja työtön.

Rädyn mukaan tapahtumien luonteesta kertoo myös Lampelan mukaan käsittämättömän korkea Hilkka Ahteen 40 000 euron korvausvaatimus. – Yleensä ne ovat muutamia tuhansia.

Lampelan mukaan Räty halusi keskittyä ay-politiikkaan, eikä valtakamppailuun. - Ei tämä nyt mikään salaliitto ollut, vaan valtataistelua. Tietty kuppikunta halusi johtoon.

Kuka Rädyn halusi pois?

- Hän kertoo sitten itse oikeudenkäynnissä.

Varsinainen käsittely alkaa marraskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.