Hiihtolomasuunnitelmat hakusessa? Tämä on vuokramökkien tilanne nyt

Jos mielit hiihtolomalla mökkeilemään, saatat hyvinkin löytää vielä vuokramökin.

Tänä vuonna hiihtolomat ajoittuvat viikoille 8, 9 ja 10, joista ensimmäinen on nyt käynnissä Etelä-Suomessa. Lomamökkejä välittävän Lomarenkaan myyntijohtaja Juha Purhosen mukaan ensimmäistä hiihtolomaviikkoa on varattu verkkaisemmin kuin viikkoja 9 ja 10.

– Etelä-Suomen hiihtolomaviikon heikohko kysyntä voi johtua siitä, että talvi ja lumi tulivat etelään myöhään ja lumi suli pois. Asiakkaat ovat kuitenkin lumen perässä ja epävarmuus lumitilanteesta saattoi vaikuttaa varausten määrään. Pohjoisen lumivarmat alueet ovat saaneetkin hyötyä tilanteesta.

Myös Nettimökin myyntipäällikkö Sebastian Lagerlöf on huomannut sään vaikuttaneen tämän vuoden mökkivarauksiin.

– Sanoisin, että lauha sää on vaikuttanut Lapin matkailuun, kun etelässä ei ole lunta. Tänä vuonna ovat Lapin mökit menneet paremmin kaupaksi kuin viime vuonna.

Hiihtokeskuksissa vielä tilaa

Viikon 8 Lomarenkaan mökkien varausaste on Purhosen mukaan ollut keskimäärin 70 prosenttia. Viikkojen 9 ja 10 varausasteet ovat puolestaan tällä hetkellä noin 80 prosenttia, kun tarkastellaan Rukaa, Leviä, Yllästä, Vuokattia, Pyhää ja Ukkohallaa. Eniten vapaita mökkejä Lomarenkaan valikoimista jokaiselle hiihtolomaviikolle löytyy vielä Leviltä, Rukalta ja Pyhältä.

– Tarjontaa on kuitenkin eri hiihtokeskuksissa sen verran, etteivät hiihtokeskukset enää koskaan ole tupaten täynnä. Vapaata on siis jokaiselle hiihtolomaviikolle kaikissa hiihtokeskuksissa – valinnanvaraa on hyvin, Purhonen vakuuttaa.

Lagerlöf puolestaan kertoo, että hinta-laatusuhteiltaan parhaimmat mökit on Nettimökin valikoimista jo pääsääntöisesti varattu. Erityisesti Levin mökit ovat olleet suosiossa.

– Toki aina tulee peruutuksia, joten kannattaa olla valppaana ja pitää silmällä mökkien varaustilannetta.

Jos lyhyt hengähdyshetki riittää, mökin voi vuokrata myös vain osaksi viikkoa.

– Edullinen miniloma on hyvä vaihtoehto. Mökkivaihtoehtoja löytyy kaikista edellä mainituista hiihtokeskuksista myös alle viikon lomiin, Purhonen vinkkaa.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat