Hengenvaarallisesti sairastuneen olympiavoittajan tilanteesta päivitys

Telinevoimistelun olympiavoittaja Mary Lou Retton on päässyt pois sairaalasta.

Vakavasti sairas Retton, 55, joutui pari viikkoa sitten tehohoitoon vaikean keuhkokuumeen vuoksi. Rettonin, 55, perhe kertoi ex-urheilijan sairastuneen keuhkokuumeen harvinaiseen muotoon. Elämästään taistellut Retton ei kyennyt hengittämään itsenäisesti.

Nyt olympiavoittajan tila on kohentunut. Maanantaina Rettonin tytär Shaley Kelley Schrepfer päivitti äitinsä kuulumisia Instagramin tarinat-osiossa.

– Äiti on kotona ja toipumassa, Schrepfer kirjoitti.

– Edessä on pitkä tie kuntoutuksessa, mutta otamme pieniä askeleita.

Rettonin sairastuminen on saanut lahjoittajat liikkeelle. Hänellä ei ollut vakuutusta, joten hänen perheensä perusti keräyksen, jolla hankittiin varoja sairaalamaksuihin. Keräys on The Guardianin mukaan toistaiseksi tuottanut 460 000 dollaria eli noin 430 000 euroa.

Retton voitti moniottelun olympiakultaa Los Angelesissa vuonna 1984 ollessaan 16-vuotias. Samalla hänestä tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen henkilökohtaisen moniottelun olympiavoittaja. Los Angelesin kisoissa Retton saavutti myös kaksi hopea- ja kaksi pronssimitalia.

Olympialaiset jäivät Rettonin ainoiksi, sillä hän lopetti uransa 18-vuotiaana keskittyäkseen opintoihinsa.

Retton nähtiin voimistelu-uransa jälkeen useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Näistä tunnetuimmat ovat Baywatch ja Mies ja alaston ase 33 1/3 – Viimeinen solvaus. Uutistoimisto AP teki vuonna 1993 tutkimuksen, jonka mukaan Retton oli yhdessä taitoluistelun olympiavoittajan Dorothy Hamillin kanssa Yhdysvaltojen kautta aikojen suosituin urheilija.

Lue myös:

    Uusimmat