Baywatchista tuttu olympiavoittaja vakavasti sairaana – "Ei pysty hengittämään itse"

Voimistelun olympiavoittaja Mary Lou Retton on vakavasti sairas ja on tehohoidossa. Yhdysvaltojen kansallisaarteeksikin kutsutulle Rettonille on järjestetty keräys, joka on tuottanut jo seitsemän kertaa yli tavoitteen. Aiheesta kertoo People.

Retton oli vain 16-vuotias, kun hänestä tuli ensimmäinen yhdysvaltalainen, joka voittaa olympiakultaa voimistelun henkilökohtaisessa moniottelussa. Hän voitti samoissa kisoissa kultamitalin lisäksi kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Nykyään 55-vuotias Retton on nyt vakavasti sairaana.

– Mahtava äitin kärsii keuhkokuumeen harvinaisesta muodosta ja taistelee elämästään. Hän ei pysty hengittämään itse, tytär Kelley McKenna kirjoitti.

Retton on ollut tehohoidossa viime viikosta lähtien. Hänellä ei ole vakuutusta, joten perhe on aloittanut keräyksen hoitokustannuksien kattamiseksi. Alkuperäinen tavoite oli 50 000 dollaria (reilut 47 000 euroa), mutta torstai-iltaan mennessä keräys on tuottanut yli 360 000 dollaria (yli 340 000 euroa).

McKenna jakoi kiitoksia kaikille lahjoittajille. Keräyksen kommenteissa Rettonia kutsuttiin muun muassa Yhdysvaltojen omaksi kullaksi, kansallisaarteeksi ja häntä haluttiin kiittää siitä, kuinka hän on toiminut inspiraationa muille.

Retton nähtiin voimistelu-uran lisäksi useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Näistä tunnetuimmat ovat Baywatch ja Mies ja alaston ase 33 1/3 – Viimeinen solvaus. Uutistoimisto AP teki vuonna 1993 tutkimuksen, jonka mukaan Retton oli yhdessä taitoluistelun olympiavoittajan Dorothy Hamillin kanssa Yhdysvaltojen kautta aikojen suosituin urheilija.

Lue myös:

    Uusimmat