Heidi Ekholm-Talas esiintyi Anttilan mainoksissa 1980-luvulla: "Sain eväitä elämääni lapsimallin urasta"

Äiti Yrittää -bloggaaja Heidi Ekholm-Talas, 41, esiintyi 1980-luvulla Anttilan mainoksissa.

Suomalaisten suosima legendaarinen kauppaketju Anttila on haettu konkurssiin. Moni muistaa Anttilan kuvastot, "säästökirjat", erityisesti lapsuudestaan: joulun alla niistä haettiin listaa joulupukille, muulloin selattiin nopeasti aikuisten tuotteiden ohi, suoraan lastentuotesivulle. Siellä onnekkaat lapset saivat leikkiä ja esitellä leluja ja vaatteita, joita moni toivoi omikseen.

Mutta keitä mainoksissa oikeastaan esiintyi? 

Eventgardenin toimitusjohtaja ja Äiti Yrittää -bloggaaja Heidi Ekholm-Talas, 41, voitti 7-vuotiaana lapsimallikilpailun. Siitä urkesi monivuotinen ura lapsimallina. 1980-luvulla Ekholm-Talas esiintyi muun muassa Anttilan mainoskuvissa.

– Mainostin vaatteita. Kuvat otettiin studiolla Helsingissä, Ekholm-Talas muistelee.

"Tein viikoittain kuvauksia"

Suosikkimainostaan hänen on vaikeaa nimetä. Aika mainosmallina muistuu mieleen positiivisena.

– Kaikki mainokset olivat ihania. Sain eväitä elämääni lapsimallin urasta: opin nuorena verkostoitumaan, tapaamaan ihmisiä. Tein viikoittain kuvauksia, ja sain olla pois koulustakin! Tein töitä ja siis käytännössä tienasin. Opin rahan arvon. Myös siitä on ollut hyötyä elämässäni. Olen pienituloisesta perheestä, ja kustansin itse muun muassa ensimmäisen ulkomaanmatkani enoni kanssa Rhodokselle.

Ekholm-Talas esiintyi paitsi Anttilan, myös muiden yritysten mainoksissa. Kaikki mainokset on arkistoitu talteen.

– Meillä on myös isoja bussipysäkkimainoksia tallella. Ja mainoslakanat, tosin ne eivät olleet Anttilan, Ekholm-Talas muistelee.

– En ole katsonut mainoksia nyt pitkään aikaan.

"En mennyt rikki, vaikka minut laitettiin mainoksiin"

Viime aikojen kuumimpia puheenaiheita on ollut lasten sosiaalisen median käyttö. Lapsena mallina työskennellyt Ekholm-Talas ei muistele omaa esiintymistään julkisuudessa negatiivisesti.

– En mennyt rikki, vaikka minut laitettiin mainoksiin. Päinvastoin, siitä on ollut iloa, Ekholm-Talas sanoo.

– Itse olen saanut siitä (malliurasta) paljon elämääni, ja tuonut myös omat lapseni rohkeasti esiin. Teemme lapsien kanssa esimerkiksi vaateyhteistöitä blogini kautta.

Anttilan konkurssi tuli yllätyksenä:

Anttila haettu konkurssiin – työntekijät yllättyivät 1:45

Lue myös:

    Uusimmat