Harhaluulo laskettelutakeista – ethän sorru tähän?

Moni vuosikausiakin lasketellut erehtyy sortumaan yleiseen harhaluuloon, joka koskee laskettelutakkeja.

Tänä päivänä laskettelurinteissä näkee silloin tällöin untuvatakkeja ja parkatakkeja, joita ei ole suoranaisesti tarkoitettu lasketteluun. Jotkut kummastelevat ilmiötä, mutta todellisuudessa joillekin takki, jossa ei ole lumilukkoa, voi ominaisuuksiensa puolesta palvella käyttäjänsä tarpeita erityisen hyvin rinteessä. Sitä vastoin uskomus siitä, että laskettelutakissa olisi aina tärkeää olla lumilukko, ei pidä paikkaansa.

– Ihmiset haluavat takkeihinsa kovasti lumilukon, eli lumihelman takin sisälle. Lumilukon tarkoitus on suojata pöllyävän lumen pääsemistä takin sisälle,Jussi Tuominen, Länsi-Suomen aluepäällikkö Haglöfsiltä tarkentaa.

– Jo muutamia vuosia sitten ihmiset olivat hyvin tietoisia siitä, että laskettelutakeissa pitäisi olla lumilukko, vaikka käytännössä rinteessä laskijalle sillä ei ole juurikaan merkitystä, Tuominen toteaa.

Lumilukon sijaan aivan muut ominaisuudet laskettelutakissa ovat jo harjaantuneelle harrastelaskijalle tärkeitä. Takkivalintaa ei siis kannata tehdä pelkästään sen perusteella, että onko takissa lumilukko vai ei.

– Lumilukko on erittäin tarpeellinen silloin kun pääsee laskemaan puuterilumeen, joka pöllyää, mutta myöskin silloin jos on tapana kaatuilla paljon rinteessä. Sen ansiosta lunta ei löydy laskun päätteeksi joka paikasta, Tuominen tarkentaa.


Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat