Hans Välimäki vinkkaa: Broilerista täydellisen rapeaa – yllättävä valmistustapa!

Keittiömestari Hans Välimäki vinkkaa täydellisen valmistustavan broilerille.

Broileri on herkullinen grilliruoka, mutta valitettavan usein kotikokit sortuvat valmistamaan siitä liian kuivaa.

Makuja.fi kysyi Michelin-kokki Hans Välimäeltä, miten broilerista saisi grillattua mahdollisimman mehevää. Välimäki itse suosii grillaamisen sijaan toisenlaista valmistustapaa.

– Kokonaisen boilerin voi toki grillata suoraan, mutta itse tykkään valmistaa sen osissa. Irrotan kokonaisesta broilerista siivet, koivet ja rinnat ja keitän ne varovaisesti kuplivassa vihannesliemessä kypsiksi. Broilerin voi jättää liemeen maustumaan vaikka yön yli, tai jos syöminen ajoittuu iltapäiväksi, niin keittämisen voi tehdä aamulla.

Kypsäksi keittämisen jälkeen seuraa valmistusprosessin yllättävin vaihe. Keittiömestari ei suinkaan heitä broileria grilliin, vaan sen sijaan tulikuumaan rasvaan.

– Kun h-hetki koittaa, uppopaistan broilerin osat. Tarvitaan paljon rasvaa ja kattila. Näin saadaan täydellisen rapea lopputulos. Broilerin voi siis tässä vaiheessa grillata tai sitten uppopaistaa, molemmat käy. Itse pidän uppopaistamisesta, koska nahasta tulee rasahtava. Se on hyvää.

Broileri ylikypsyy herkästi

Eikö broileria sitten kannata grillata lainkaan edes raakana?

– Totta kai broilerin voi laittaa myös raakana grilliin, mutta silloin on tärkeää kiinnittää huomiota lämpötiloihin, sillä lintu ylikypsyy herkästi. Grillaamisessa on se huono puoli, että broileri tarttuu nahkoineen helposti kiinni grilliin, jolloin nahka menee hukkaan. Nahka on mielestäni se broilerin paras osuus, Välimäki toteaa.

Katso Jamie Oliverin vinkit grilliruoan valmistukseen:

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja