Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Hans Välimäki vinkkaa: Broilerista täydellisen rapeaa – yllättävä valmistustapa!

Julkaistu 10.04.2014 13:42(Päivitetty 10.04.2014 13:43)

Keittiömestari Hans Välimäki vinkkaa täydellisen valmistustavan broilerille.

Broileri on herkullinen grilliruoka, mutta valitettavan usein kotikokit sortuvat valmistamaan siitä liian kuivaa.

Makuja.fi kysyi Michelin-kokki Hans Välimäeltä, miten broilerista saisi grillattua mahdollisimman mehevää. Välimäki itse suosii grillaamisen sijaan toisenlaista valmistustapaa.

– Kokonaisen boilerin voi toki grillata suoraan, mutta itse tykkään valmistaa sen osissa. Irrotan kokonaisesta broilerista siivet, koivet ja rinnat ja keitän ne varovaisesti kuplivassa vihannesliemessä kypsiksi. Broilerin voi jättää liemeen maustumaan vaikka yön yli, tai jos syöminen ajoittuu iltapäiväksi, niin keittämisen voi tehdä aamulla.

Kypsäksi keittämisen jälkeen seuraa valmistusprosessin yllättävin vaihe. Keittiömestari ei suinkaan heitä broileria grilliin, vaan sen sijaan tulikuumaan rasvaan.

– Kun h-hetki koittaa, uppopaistan broilerin osat. Tarvitaan paljon rasvaa ja kattila. Näin saadaan täydellisen rapea lopputulos. Broilerin voi siis tässä vaiheessa grillata tai sitten uppopaistaa, molemmat käy. Itse pidän uppopaistamisesta, koska nahasta tulee rasahtava. Se on hyvää.

Broileri ylikypsyy herkästi

Eikö broileria sitten kannata grillata lainkaan edes raakana?

– Totta kai broilerin voi laittaa myös raakana grilliin, mutta silloin on tärkeää kiinnittää huomiota lämpötiloihin, sillä lintu ylikypsyy herkästi. Grillaamisessa on se huono puoli, että broileri tarttuu nahkoineen helposti kiinni grilliin, jolloin nahka menee hukkaan. Nahka on mielestäni se broilerin paras osuus, Välimäki toteaa.

Katso Jamie Oliverin vinkit grilliruoan valmistukseen:

Sumo video id

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lisää aiheesta:

Parasta broileria grillissä! Takuuvarmasti mehevää: "Ei voi epäonnistua"Parasta broileria ikinä! Takuuvarma tapa mehevään grillikanaan: "Ei voi epäonnistua"Elämäsi parasta broileria – takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaTavalliset grillausmokat pilaavat kanan silmänräpäyksessä – asiantuntijoiden vinkeillä saat lihasta aina mehukasta ja maukastaElämäsi parasta broileria – HK:lta vinkataan takuuvarma keino mehevään grillikanaan: "Ei voi oikein epäonnistua"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:58
    Ruoka

    Tomaattikohu kiehahti yli: Kiina hukkuu nyt omaan pyreeseensä

  • 10:40
    Lifestyle

    Muutos äitiyspakkaukseen: Tässä tapauksessa voit saada pakkauksen lisäksi rahaa

  • 08:12
    Ehkäisy

    1,3 miljardia euroa – Turusta lähtee maailmalle luksusristeilijän arvosta ehkäisyä joka vuosi

  • 06:29
    Ruoka

    Helsinkiläisnuorten ostama lounasruoka voi pöyristyttää

  • 00:15
    Sairaudet ja taudit

    Antibioottiresistenssi kytkeytyy miljooniin kuolemiin joka vuosi