Hans Välimäeltä yllätyspäätös: Chez Dominique sulkee ovensa

Hans Välimäki on päättänyt sulkea Michelin-ravintolansa ovet määrittelemättömäksi ajaksi.

Keittiömestari Hans Välimäki on etsinyt uutta inspiraatiota ravintola Chez Dominiquen tulevaisuuden suhteen kuluneen kesän ajan. Päätös on nyt tehty: Välimäki ilmoittaa ilolla ja ylpeydellä, että ravintola Chez Dominique, jolle on myönnetty kaksi Michelin-tähteä, vetäytyy määrittelemättömäksi ajaksi tauolle. Ravintola aukeaa kesän jälkeen 4. syyskuuta ja on vielä viimeisen kuukauden avoinna 5. lokakuuta 2013 saakka.

Ravintolan loppuhuipennuksessa vetovastuun keittiöstä ottavat Chez Dominiquen nuoret kasvatit Eric Räty ja Toni Toivanen. Eric on työskennellyt aikaisemmin ravintolassa neljä vuotta vastuullaan kylmä keittiö ja erityisesti jälkiruoat. Viimeiset kolme vuotta kaveri vietti kolmen Michelin-tähden Aqua-ravintolassa Saksan Wolfsburgissa. Eric, tai oikeastaan kavereiden kesken ”Seppo”, nousi Sven Elverfeldin komentamassa keittiössä nopeasti apulaiskeittiömestariksi. Aqua on noteerattu useampaan otteeseen Saksan ykkösravintolaksi. Toni taas on kierrellyt suomalaisia huippuravintoloita ja hakenut oppia myös Sveitsistä.

Välimäen mukaan odotettavissa on jotain täysin uutta ja yllättävää, josta ei kannata jäädä paitsi. Viimeisten viikkojen konseptia voisi miehen mukaan kuvailla seuraavasti: "Pop-up, not f*** up: searching a way to the unknown..."

Hans Välimäki: Olen ylpeä Dominiquesta – nyt on aika tehdä muuta

Hans Välimäki kertoo ajatuksistaan päätöksen taustalla.

– Olen viettänyt viimeiset 15 vuotta enemmän tai vähemmän Chez Dominiquen keittiössä ja saanut todellista lähituntumaa suomalaiseen gastronomiaan. Kehitys on ollut huimaa, ja kokit ovat Suomessa tällä hetkellä parempia kuin koskaan – kuten myös salin ammattilaiset. 15 vuotta vilahti nopeasti. Chez Dominiquessa on koettu useita huippuhetkiä: milloin erilaisten saavutusten kautta, milloin on juhlittu uusien tekniikoiden oppimista tai kilistelty vaikkapa vain loman alkamisen kunniaksi.

Hans Välimäki kertoo olevansa ylpeä Chez Dominiquesta ja kaikista ravintolan sekä henkilökunnan saavutuksista.

– Mutta nyt on aika tehdä muuta. Keittämisestä en kuitenkaan pidä taukoa. Rakastan keittämistä, ja aion vedellä isosti ja komeasti täysin uusien haasteiden parissa, joista kerron myöhemmin. Kiitos, kumarrus ja tuduluu kaikille Chez Dominiquessa viihtyneille. Nähdään ainakin Midhillissä ja kuten aiemmin mainitsin, niin muutakin on tulossa. Chez Dominique palaa vielä. Aika näyttää miten, missä ja milloin.

Liity Makuja-sivuston faniksi Facebookissa

Hansin matkassa 1. kauden jaksojen uusintoja elokuussa torstaisin klo 20.00 MTV3-kanavalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja