Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ulkomaiset huippukokit pummivat Hans Välimäeltä yllättävää suomalaistuotetta

Hans Välimäki ylistää suomalaista raaka-ainetta.
Hans Välimäki ylistää suomalaista raaka-ainetta.Shutterstock/MTV
Julkaistu 03.02.2025 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Erityisesti yksi suomalainen ruokatuote kerää ylistystä huippukokeilta.

Kokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki kertoi sunnuntaina Huomenta Suomessa ravintola-alan näkymistä sekä omasta tuoreesta ravintolaprojektistaan.

Haastattelussa Välimäeltä kysyttiin myös hänen rakkaudestaan ranskalaiseen keittiöön. Kokki on aiemmin kertonut vannovansa kylmän voin, lämpimän leivän ja vinegretin nimeen. 

Lue myös: Hans Välimäen paras puuro on älyttömän helppo valmistaa – säilyy monta päivää

Suomalaista voita ylistetään maailmalla

Välimäki kuitenkin painottaa, että voin pitää ehdottomasti olla suomalaista, vaikka ranskalaisesta keittiöstä puhutaankin. 

– Tykkään itse kylmästä voista. Se on niin hyvää. Itse asiassa suomalainen voi on valittu maailman parhaaksi voiksi, Välimäki intoili.

Lue myös: Suomalainen voi palkittiin maailman parhaana – "voin Rolls Royce"

Ulkomailla eri tilaisuuksissa ja ravintoloissa kokannut huippukokki kertoo vieneensä yleensä omat voit mukanaan Suomesta. 

– Kun käyttää ulkomaista voita, niin saattaa käydä mitä tahansa. Joskus se kuohahtaa ja joskus palaa pannulle. Suomalainen voi on aina timanttisen tasalaatuista.

Kyse ei ole vain suomalaisen kokin ylpeydestä oman maan raaka-aineita kohtaan – suomalaisen voin laatu tunnetaan myös maailmalla.

– Ulkomaiset kokit tulivat aina meiltä pummimaan voita. Ihan oikeasti! Meillä on tällaisia pieniä aarteita olemassa Suomessa, mistä pitää olla kyllä ylpeitä.

Katso videolta, mitä mieltä Hans Välimäki ja Maria von Graevenitz-Välimäki ovat ravintola-alan tilanteesta

10:09Uuden ravintolan perustanut Hans Välimäki, mitkä ovat menestyksen avaimet?Mitkä ovat ravintolan menestyksen avaimet?

Lue myös: Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"

Lisää aiheesta:

Suomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!" Hans Välimäen paras puuro on älyttömän helppo valmistaa – säilyy monta päivääHuippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"Hans Välimäki paljastaa elämänsä parhaimman ruoan – yksinkertainen kalaruoka valmistuu helposti kotonakin: "Oikein hyvää!"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleSuomalainen huippukokki ei tyrmää valmisruokia – kehottaa käyttämään niitä inspiraation lähteenä: ”Itsekin käytän valmisnuudeleita kotona”
RuokaHans VälimäkiHuomenta SuomiUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 10:29
    Marjat

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"

  • 07:46
    Ruokaniksit

    Sipuli kannattaakin pilkkoa näin – mullistavaa!

  • Eilen17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • Eilen10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä