Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!"

Helsinkiläisravintola Nokkaa pyörittävät keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.
Helsinkiläisravintola Nokkaa pyörittävät keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikka. MTV/Ravintola Nokka
Julkaistu 25.04.2025 12:07

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläisravintola Nokkaa esiteltiin amerikkalaisen CBS-kanavan aamutelevisio-ohjelmassa.

Helsingin Katajanokalla sijaitseva, vihreän Michelin-tähden omaava ravintola Nokka sai yllättävää näkyvyyttä Yhdysvalloissa. Ravintola Nokasta ja sen keittiöpäällikkö Ari Ruohosta esitettiin huhtikuussa lähes neljän minuutin pätkä CBS-kanavan aamuohjelmassa.

Ari Ruoho kertoo MTV Uutisille Helsingin kaupungin ohjanneen CBS-kanavan kuvaustiimin alun perin Nokkaan.

– Kiitokset vain sinne! Kyllähän tällainen juttu tuo aina positiivista julkisuutta ja toivottavasti myös uusia asiakkaita, Ruoho toteaa.

Lue myös: Tässä ovat 50 Suomen parasta ravintolaa – yllätysnimiä kärkikymmenikössä!

Pitkä kuvauspäivä

Ohjelmassa esitetty pätkä on kuvattu jo noin pari vuotta sitten. Samana vuonna Suomi sai kansainvälistä näkyvyyttä, kun pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähdet jaettiin ensimmäistä kertaa ikinä Suomessa. Gaala järjestettiin tuolloin Turussa.

Ruoho kertoo pätkän kuvauksiin menneen aikaa aamusta myöhäiseen iltaan. Kuvausten järjestäminen onnistui vasta neljännellä yrittämällä. 

– Olivat yhdenkin kerran jo lähes nousemassa lentokoneeseen, mutta sitten paavi sairastui ja kuvauksia piti taas siirtää. 

Jostain syystä juttua ei myöskään heti esitetty kanavan aamutelevisiossa, vaan se jäi "hyllylle" odottamaan lähes pariksi vuodeksi. 

"Pohjolan ihmemaa"

Juttu alkaa CBS:n toimittaja Chris Livesayn kuvailulla Suomesta ja sen luonnosta. Livesayn mukaan vedet ovat Suomessa tahrattomia ja metsät laajoja. Hän kuvailee Suomea "Pohjolan ihmemaaksi", joka on hyvin harvaan asuttu, mutta sen luonto palkitsee antimillaan.

Ravintola Nokassa kuvattu pätkä on jaettu myös CBS:n sosiaalisen median kanaville. Jos video ei näy, katso se täältä. 

Jutussa keskitytään ravintola Nokan ja sen vetäjän Ari Ruohon ainutlaatuiseen filosofiaan. Ruoho metsästää, kalastaa ja kerää luonnon antimia paljon itse ja nämä raaka-aineet päätyvät ravintolan ruokalistalle. 

– Meille tutut asiat ovat hyvinkin eksoottisia ulkomaalaisille. Ne kiinnostavat ulkomaalaisia aivan hemmetisti. Ravintolamme on heille todella eksoottinen, Ruoho sanoo MTV Uutisille.

"Todella hyvää, herranjestas!"

Toimittaja Livesay maistoi Nokassa muun muassa kuusenkerkkää, kuivattua merilevää, sellerinjuuripyrettä, suomalaisia kaloja, kirjolohenmätiä, kuningasrapua ja tietysti poroa. 

– Tämä on todella hyvää, herranjestas! En ole koskaan tainnut syödä mitään vastaavaa, Livesay kommentoi erästä annosta maistaessaan. 

Ruohon mukaan Nokan kantavana ajatuksena on aina ollut niin sanottu "nose to tail" -filosofia eli eläimestä hyödynnetään kaikki mahdollinen. Yksi esimerkki tästä ajattelumallista ovat ravintolan uudet lautaset.

– Ammuin toissa syksynä hirven ja nyt sen jauhetuista luista on tehty meille ravintolaan lautaset, Ruoho kertoo ja jatkaa vielä:

– Hyötykäytämme kaiken. Pyrin koko ajan keksimään erilaisia ratkaisuja, miten ravintola voisi olla ympäristöystävällisempi,  mutta samalla myös kiinnostava ja tarjoilla maukasta ruokaa. 

Katso myös: Huippuravintolaa voi pyörittää ilman työntekijöiden kyykyttämistä

3:55Huippuravintolaa voi pyörittää ilman työntekijöiden kyykyttämistäMTV Uutiset vieraili Ravintola Nokassa maaliskuussa 2025

Lue myös: Helsinkiläisravintolassa kauhistuttiin tuoreista uutisista: "Ei kuulu omiin toimintatapoihini"

Lisää aiheesta:

Moni ei ole kuullutkaan Jessen ja Jussin ravintolasta, vaikka se on porskuttanut jo 10 vuotta: "Helsingin tuntemattomin huippuravintola"Liittyykö tämä elokuva ravintola Noman sulkeutumiseen? Villejä spekulaatioita somessa: "Varaan pöydän viimeiselle illalliselle, ja…"Michelin-tähtikokki avaa uuden ravintolan Helsinkiin – lounaan hinta mietityttää: "11,3 eurolla on lähes mahdotonta tänä päivänä tehdä hyvää ruokaa"Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Nuuksioon avautuu täysin poikkeuksellinen ravintola: "Tulee menemään täysin metsään"Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"
RavintolatRuokaHelsinkiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen17:11
    Ruoka

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • Eilen10:39
    Ruoka

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 3.9.08:09
    Ruoka

    Suosittu grilli suljettu pysyvästi: "V*tuttaa aika rankasti"

  • 31.8.17:34
    Ruoka

    Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmasta

  • 27.8.17:02
    Ruoka

    Keittiössä huudettiin, joku sai turpaan ja osa oli kännissä – suomalaiskokit kertovat ravintola-alan villeistä vuosista