Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

McDonald's, Subway ja Taco Bell – kotikokki Kasper kopioi kuuluisia annoksia

9:54imgMikä on Tiktok-tähden bravuuri keittiössä? Katso Kasper Korpelan koko haastattelu!
Julkaistu 31.07.2025 17:31
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Kasper Korpela ajautui kokkausvideoiden jakamiseen yleisön pyynnöstä.

Sosiaalisesta mediasta tunnettu kotikokki Kasper "Korpedictus" Korpela aloitti Tiktok-videoiden tekemisen vuonna 2020. Videot eivät aluksi liittyneet ruokaan, mutta erään videon, jolla tehtiin porkkanamehua, jälkeen katsojat jäivät janoamaan lisää ruoka-aiheista sisältöä.

Nyt Korpela on tehnyt videoita, joissa hän kokeilee kopioida muun muassa McDonald’sin, Subwayn ja Taco Bellin kuuluisia annoksia. Ruokasisällön lisäksi Korpela jakaa sosiaalisen median kanavilleen humoristisia sketsi- ja haastevideoita. 

Lue myös: "Chef Wallinin" lohisalaatti on mainio kesäruoka: "Tätä voisi syödä vaikka joka päivä"

Korpela toivoo amatööriytensä inspiroivan katsojia

25-vuotiaalta Korpelalta ei löydy kokin koulutusta, eikä haaveissa olekaan esimerkiksi oman ravintolan avaaminen. 

– Minulla ei ole mitään [alan] koulutusta, ja haluan olla sen kanssa tosi avoin, ylioppilaaksi valmistunut Korpela sanoo lähetyksessä.

– Nimenomaan ajattelen, että teen sillä kulmalla videoita, että minulla ei ole mitään koulutusta, hän lisää.

Hän toivoo amatöörikokkina pystyvänsä madaltamaan katsojien kynnystä kokeilla ruoanlaittoa itse. 

Lue myös: Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!

Kommentteja, kritiikkiä ja etuoikeuksia

Ideat videoihin tulevat enimmäkseen katsojilta, ja Korpela lukeekin usein saamiaan kommentteja. Myös kritiikkiä tulee, ja sitä Korpela arvostaa erityisen paljon. Videoita katsovat myös ammattikokit, hän kertoo. 

– Hyvin tarkkaan aina heidän kommenttinsa luen ja yritän ottaa opikseni. 

– Välillä tuntuu, että on oikeasti jossain kokkikoulussa, kun siellä ruokaharrastajat seuraavat, hän lisää. 

Työstään hän kertoo nauttivansa suuresti, ja kokee olevansa myös hyvin etuoikeutetussa asemassa. Työtään hän toivoo voivansa jatkaa vielä pitkään. 

– Todellakin jatkan niin pitkään kuin mahdollista. Joka päivä nautin ihan sataprosenttisesti siitä, mitä teen.

Lue myös: Uusi festivaali Helsinkiin: Ravintolakattaus voi olla jopa artistejakin odotetumpi

Mistä nimi "Korpedictus" tuli? Entä mikä on Korpelan bravuuri keittiössä? Katso koko haastattelu videolta!

Katso myös: Ronaldon kokki loihtii huippu-urheilijan aamiaisen

12:17imgCristiano Ronaldon perheelle kokannut suomalaiskeittiömestari Arto Rastas jakaa aamupalavinkkinsä.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto