Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yllätysuutinen Michelin-ravintola Olosta

Mikko Pakola ottaa ravintola Olon keittiön haltuun kesäkuun alusta alkaen.
Mikko Pakola ottaa ravintola Olon keittiön haltuun kesäkuun alusta alkaen.Olo/Bocuse d’Or Academy Finland
Julkaistu 09.04.2025 08:17

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Helsinkiläisravintola Olon keittiöpäällikkö vaihtuu.

Michelin-tähdellä palkitun ravintola Olo on nimittänyt Mikko Pakolan uudeksi keittiöpäällikökseen kesäkuun alusta alkaen. Ravintola tiedottaa Pakolan siirtyvän Oloon ravintola Brasasta, joka on Olo Collection -ravintolaperheen toinen ravintola.

Olon keittiöpäällikkönä vuodesta 2020 saakka toiminut Tuomas Vierelä siirtyy sen sijaan uusiin haasteisiin ravintola Vanajanlinnan puikoissa Hämeenlinnassa. Vierelä astuu Vanajanlinnan keittiöpäälliköksi elokuusta 2025 alkaen.

Olon ravintolapäällikkö Katja Henttunen kertoo tiedotteessa Mikko Pakolan mukaantulon tuovan Olon fine dining -kokemukseen raikkaan ja uudenlaisen näkökulman.

– Olon tavoitteena on kehittää ravintolan asiakaskokemusta niin, että se puhuttelee myös tulevaisuuden asiakkaita – kuitenkaan tinkimättä Olon tunnustetusta laadusta. Haluamme säilyttää pohjoismaisen keittiön tunnistettavat perinteet, mutta ravistella niitä uteliaisuudella ja luovuudella.

Lue myös: Tässä ovat 50 Suomen parasta ravintolaa – yllätysnimiä kärkikymmenikössä!

Uuden ajan Olo

mikko-pakola-kuva-arto-arvilahti
Mikko Pakola on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo niittää mainetta alalla. Vuonna 2024 hänet palkittiin ravintola-alan PRO-gaalassa Suomen parhaana keittiömestarina.Pro Kala ry

Mikko Pakola kommentoi tiistaina järjestetyssä tilaisuudessa odottavansa uutta pestiään Olossa innoissaan. Kun Pakolaa oli pyydetty tehtäviin, hän oli nukkunut yön yli, jonka jälkeen päätös oli selvä.

– Uskon, että voimme luoda elämyksiä, jotka puhuttelevat niin nykyisiä kuin uusia Olon vieraita.

Mikko Pakola on kartuttanut yli kymmenen vuoden kokemuksen työskentelemällä muun muassa Garden by Olon keittiömestarina sekä turkulaisravintola Smörin keittiön johdossa. Pakola on ollut myös Vuoden Kokki -kilpailun finalisti ja kilpailee myös tänä vuonna Bocuse d'Or Suomen karsintamittelössä.

Pakola tunnetaan ihmislähtöisestä tyylistään ja hän on avoimesti kommentoinut myös ravintola-alan ummehtunutta työkulttuuria. Huhtikuun alussa ravintola-ammatilainen kertoi Avecin haastattelussa haluavansa murtaa vaikenemisen kulttuurin ravintola-alalla ja tehdä keittiöistä turvallisia paikkoja kaikille.

Moderni työkulttuuri rakentuu Pakolan mukaan tasa-arvolle, luovuudelle ja esimerkillä johtamiselle.

– Minulle on tärkeää johtaa esimerkillä ja luoda ilmapiiri, jossa jokainen viihtyy ja voi kehittää osaamistaan, Pakola sanoo tiedotteessa.

Lue myös: Syötkö tätä edullista kalaa? Keittiömestari ylistää: "Edelleen vähän aliarvostettu"

Katso myös: Suomen 50 parasta ravintolaa valittu 

13:0950 parasta ravintolaa valittu - mitkä ovat kovimmat nousijat?Mitkä ovat kovimmat nousijat?

Lisää aiheesta:

Tässä ovat MasterChef Suomi: Professionals -kisaajat – myös tuomaristo saa vahvistustaHelsinkiläinen Michelin-ravintola Inari sulkee ovensaFood Camp perustaa Suomeen ainutlaatuisen ruokaverkoston – yksinkertainen idea voi mullistaa tulevaisuuden syömisen: "Suomessa on aivan hirveän iso tarve sille"Michelin-ravintola Olossa vaihtuu yllättäen keittiöpäällikkö – HS: Jari Vesivalo kertoo syyn lähtöönsäOvensa sulkenut suomalaisravintola tekee yllättäen paluun – keittiömestariksi kansainvälisesti palkittu kokki: "Jäi iso nälkä kehittää suomalaista ruokakulttuuria"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoon
RavintolatRuokaMichelin-tähdetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat