Keittiömestari Hans Välimäki elävöittäisi Helsingin keskustaa astetta luovemmillakin ratkaisuilla.
Kespro selvitti maaliskuussa 2025 suomalaisten näkemyksiä maamme ravintolakulttuurista, ravintola-alan tarjonnasta ja vetovoimasta.
Huomenta Suomessa käsiteltiin perjantaina selvityksen tuloksia ja keskusteltiin aiheesta Kespron johtaja Mika Halmesmäen sekä keittiömestari Hans Välimäen kanssa.
– Keskeisin havainto oli ehkä se, että alueellisia eroja ei juurikaan ole. Eli ihmiset lähtökohtaisesti ympäri Suomen ajattelevat ravintolaruokailusta samalla tavalla, Halmesmäki totesi selvityksen lopputulemasta.
Sen sijaan eri sukupolvien välillä havaittiin olevan eroja suhtautumisessa ravintoloissa käymiseen.
– Nuoret kaipaavat entistä enemmän arkeen sopivaa ravintolaruokaa, kun taas vanhemmilla ikäpolvilla ravintolakulttuuri on juhlapainoitteisempaa.
Lue myös: Suomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!"
Mallia Tanskasta?
Keittiömestari Hans Välimäki allekirjoittaa ilmiön. Välimäki on havainnut, että nuorempi ikäpolvi tulee mielellään tapaamaan toisiaan ravintoloihin ja syömään rennosti. Alkoholia ei nautita välttämättä ollenkaan.
