Mainos

Hämmästyttävä tutkimus: Työmenestyksesi riippuu kumppanistasi

Työmenestyksen salaisuus löytyy tutkimuksen mukaan lähempää kuin luuletkaan – kotisohvalta.  

Usein kuulee sanottavan, että menestys on ainoastaan kovan työn tulosta. Washingtonin yliopistossa tehty tutkimus on kuitenkin asiasta toista mieltä. Tutkimuksessa nimittäin todettiin, että ylennysten, palkankorotusten ja työtyytyväisyyden taustalla on yllättävän usein oma puoliso.

Kunnianhimoisilla taipumus etsiä tunnollinen puoliso

Psychological Science -lehdessä julkaistujen tutkimustuloksen mukaan työmenestys linkittyy vahvasti puolison luonteenpiirteisiin ja persoonaan.

Tutkimuksessa seurattiin yli 5000 naimisissa olevaa 19–89-vuotiasta pariskuntaa. Heidän persoonallisuuttaan ja työmenestystään arvioitiin lukuisten psykologisten testien ja haastattelujen perusteella.

Tulokset osoittivat, että työssään menestyneiden henkilöiden puolisot olivat johdonmukaisesti hyvin tunnollisia, tehokkaita ja järjestelmällisiä. Havaintojen mukaan kunnianhimoisilla ihmisillä onkin luontainen taipumus etsiä rinnalleen tunnollisia kumppaneita, jotka tukevat heitä työelämän tavoitteissa. 

Tutkijat testasivat myös useita teorioita siitä, miten tunnolliset puolisot auttavat menestymään työelämässä. Yhden teorian mukaan tunnolliset pariskunnat voivat luottaa siihen, että puoliso hoitaa kotityöt, jolloin toisella osapuolella on mahdollisuus keskittää koko energiansa töihin. Luotettava kumppani vähentää stressiä ja auttaa työ- ja vapaa-ajan tasapainoilussa.

Video: Vaikka kotoa löytyisi kuinka tukeva puoliso tahansa, aina työnteko ei innosta. Katso videolta vinkit tämän kaltaisten päivien viettämiseen. 

1:02

Lähde: Wustl

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.