Haluaisitko nauttia nykyisestä työstäsi enemmän? Näin onnistut

Onko työsi vain pakkopullaa, jonne menet vain ja ainoastaan rahan vuoksi? Vietät työssäsi suurimman osan päivästäsi, joten on tärkeää, että myös nautit siitä.

Työpaikalla vietetään suurin osa päivästä, joten myös siellä viihtyminen vaikuttaa huomattavasti elämänlaatuun. Tee itsellesi palvelus ja nauti vihdoinkin siitä, mitä teet.

Lopeta se ainainen valittaminen

Kokeile muutaman päivän ajan positiivista ajattelua – se tekee nimittäin ihmeitä. Jos valitat työstäsi jatkuvasti, se todennäköisesti muuttuu entistäkin kamalammaksi. Negatiiviseen kierteeseen jää helposti koukkuun ja se alkaa toistamaan itseään.

Ystävysty työkavereidesi kanssa

Jos työ ei maistu, työpaikan hyvä ja rento ilmapiiri tekee siitä hauskempaa. Tylsätkin tehtävät muuttuvat paremmiksi hyvässä seurassa.

Muokkaa työtäsi

Inhoatko työtehtäviäsi? Kehitä keinoja, joiden avulla niistä tulee hieman hauskempia – kuuntele vaikka samalla musiikkia tai palkitse itsesi mukavalla tekemisellä säännöllisin väliajoin.

Keskustele työstäsi esimiehen kanssa

Jos et viihdy työssäsi, mutta haluat silti pitää työpaikkasi, keskustele asiasta esimiehesi kanssa. Ehkä voitte yhdessä muuttaa työnkuvaasi hieman tai voisitko ottaa osaan uuteen projektiin? Ole myös itse luova – pohdi, millaista työtä haluaisit työpaikallasi tehdä ja esitä uusia ideoita esimiehellesi.

Innostu

Innostuminen on tärkeä taito, joka on paras motivaattori – keksi jotain, joka on lähellä sydäntäsi ja yhdistä se työhösi jollain tapaa. Jos se on mahdotonta, katso työtäsi uusin silmin: Voitko esimerkiksi ajatella sen pelinä, jossa sinun on tultava aina vain paremmaksi ja paremmaksi?

Mitä inhoat työssäsi?

Miksi et viihdy työssäsi? Pohdi, voisiko asialle tehdä jotain: onko kyse työn yksitoikkoisuudesta, liiasta kiireestä tai haasteiden kaipuusta? Asioiden ei ole pakko jatkua samanlaisina ja voit itsekin vaikuttaa niihin paljon.

Älä tyydy työhösi

Jos et oikeasti viihdy työssäsi, miksi pidät paikastasi kiinni kynsin ja hampain? Ryhdy rauhassa katselemaan uusia tilaisuuksia ja etsi uutta työtä. Pohdi ensin, millainen työ sinua motivoisi ja mitä haluat tehdä. Jos sopivia työpaikkoja ei ole haettavissa, käy sinua kiinnostavia kursseja ja kouluttaudu – näin olet potentiaalisempi ehdokas sitten, kun unelmiesi työpaikka etsii täyttäjäänsä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja