Hallitseva mestari ratkaisupeliin takaa-ajajana – "Olimme parempi joukkue avausosassa"

Viime elokuussa jalkapallon Mestarien liigan kauden 2019–20 voittajaksi kruunattu saksalaisjätti Bayern München on tiistai-iltana kovassa paikassa liigan tämän kauden versiossa: puolivälierän ratkaisuun takaa-ajoasemassa vieraskentällä. Pariisilainen PSG haki viime viikolla Münchenissä pelatusta avausosasta 3–2-voiton.

Bayernin lähtökohdat Pariisin iltaan eivät ole parhaat mahdolliset. Ykköstykki Robert Lewandowski on yhä sivussa, vaikka palasikin maanantaina harjoituksiin. Serge Gnabry puolestaan on poissa koronatartunnan takia. Hallitseva mestari uhkuu silti luottamusta.

–  Uskon meidän etenevän (välieriin), koska olemme parempi joukkue, Bayernin keskikenttämies Joshua Kimmich valaa uskoa baijerilaisittain.

–  Olimme parempi joukkue avausosassa, valitettavasti vain lopputulos ei sitä näyttänyt. Luotan siihen, että voimme kääntää tämän homman. Nyt on vain käytettävä paikat hyväksi, Kimmich täydensi palaten viime viikon kohtaamiseen, jossa lewandowskiton Bayern kirjasi peräti 31 laukausta ja tusinan niistä kohti PSG-maalia.

PSG:lläkin on pulmia kokoonpanon kanssa, sillä avainmiehistä sekä kapteeni Marquinhos että pelintekijä Marco Verratti ovat valmentaja Mauricio Pochettinon mukaan kovinkin epätodennäköisiä ainakaan avauskokoonpanoon.

PSG tai Bayern kohtaa välierässä voittajan Dortmundin ja Manchester Cityn keskiviikkona ratkeavasta otteluparista. City voitti avausosan kotonaan 2–1, ja Citylle kenties sopivaa ärsytystä keskiviikkoon toi viikonlopun yllättävä kotitappio Englannin Valioliigassa Leedsille.

"Anfield on aina vaikea paikka vierailla"

Toisen välieräparin joukkueiden ratkaisemisessa erot ovat suuremmat: Chelsea johtaa Portoa avausosan jälkeen 2–0 ja Real Madrid Liverpoolia 3–1. Chelsea kohtaa portugalilaisvastustajansa tiistaina Sevillassa, Real puolestaan astuu Liverpoolin Anfield-stadionille keskiviikkoillan herkkupalaan.

–  Se antoi meille vielä saumaa, kuvaili Liverpoolin valmentaja Jürgen KloppMohamed Salahin viimeviikkoista vierasmaalia Madridissa.

Realin maalivahti Thibaut Courtois tietää haasteet, kahden maalin etumatkasta ja Liverpoolin vaikeasti sujuneesta kaudesta huolimatta.

–  Tilanteemme on hyvä, mutta tiedämme, että Anfield on aina vaikea paikka vierailla.

Lue myös:

    Uusimmat